Kalbi delik hasta sağlığına kavuştu

Atrial septal defekt tanısı ile Bölge Devlet Hastanesine başvuran 24 yaşındaki hasta Songül Varol tedavi olup sağlığına kavuştu.

Sağlık Yayın: 12 Şubat 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 12.02.2018 16:21:43
Editör -
Okuma Süresi: 43 sn.
Google News

BATMANDA BİR İLK

Op. Dr. Samet Gülsüm, büyük merkezlerde sık yapılan ameliyatın  Kardiyoloji ekibince başarılı bir şekilde gerçekleştiğini ifade ederek, “24 yaşındaki Songül Varol, Atrial Septal Defekt (Kalpte Delik) tanısı ile hastanemiz Kardiyoloji bölümüne başvurdu. Halk arasında kalpte delik olarak bilinen bu hastalık kalbin atrium denen kulakçıkları arasında bulunan septum adlı bölmede delik bulunması durumudur. Büyük merkezlerde sık yapılan bir operasyon olan bu işlem hastanemiz kardiyoloji ekibince başarılı bir şekilde Batman’da ilk defa yapılmıştır. Ameliyat sonrası ikinci günde hastamız hiçbir sıkıntısı olmadan sağlığına kavuşarak taburcu edilmiştir” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.