Kadınlara hakları anlatıldı

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar arası Mücadele Günü kapsamında eğitim etkinliği düzenlendi.

Yaşam Yayın: 07 Kasım 2019 - Perşembe - Güncelleme: 07.11.2019 17:27:47
Editör -
Okuma Süresi: 53 sn.
Google News

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar arası Mücadele Günü kapsamında eğitim etkinliği düzenlendi. Belediyede çalışan kadınlara yönelik 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Batman Barosu Avukatlarından Nesrin Bilge tarafından anlatıldı. Eğitim semineri Batman Belediyesi Eş Başkanı Songül Korkmaz’ın açılış konuşmasıyla başladı. Kadınlara yönelik her türlü şiddetin ve şiddet türlerinin anlatılmasıyla başlayan eğitim seminerinde; kadınların şiddete uğramaları halinde yapabilecekleri ve adli hakları anlatıldı. 6284 sayılı yasanın içeriğinde yer alan Koruyucu ve Önleyici tedbirler ve Mali hükümler gibi konularda da ayrıntılı bilgiler verildi. 100 kadının yoğun katılımıyla gerçekleşen eğitim seminerine kadınlar, soruları ve değerlendirmeleriyle katkı sundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.