Kadınlar Hasankeyf’e yürüyecek

Batman’da, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve Demokratik Toplum Kongresi’nden (DTK) kadınlar, gerçekleştirdiği toplantıyla yerel seçim ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü’nün startını verdi.

Yaşam Yayın: 12 Kasım 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 12.11.2018 21:42:15
Editör -
Okuma Süresi: 51 sn.
Google News

 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü ve yerel seçim çalışmalarını aynı kapsamda ele alacaklarını belirten Batmanlı kadınlar, eylemlerin startını 18 Kasım’da Hasankeyf’e yapacakları yürüyüşle verecek. Toplantıda söz alan Batman'a bağlı Balpınar Belde Belediye Eşbaşkanı Gülcemal Erdinç, “Tüm belediyelerimize atanan kayyumlar, eşbaşkanlık sistemini kaldırdı. Bu yüzden yerel seçimlerde kadın iradesinin öne çıkması için mücadele edeceğiz. 25 Kasım ve 8 Mart’ı aylara yayarak mücadele edeceğiz. Kayyumları bu coğrafyadan atarak kadının iradesiyle belediyeleri alacağız” ifadelerini kullandı.  25 Kasım etkinlikleri kapsamında kentte yapacakları etkinlikler hakkında bilgi veren TJA aktivisti Zozan Şimşek, eylem startını, 18 Kasım’da Hasankeyf’te erbaneler eşliğinde yapacakları yürüyüşle vereceklerini kaydetti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.