Kadın hastalıklarında kapalı ameliyat dönemi

Kadın Doğum Hastanesinde laparoskopi cihazının alınmasıyla birlikte “Kapalı Ameliyat” yöntemi ile ameliyat yapılmaya başlandı.

Sağlık Yayın: 15 Şubat 2018 - Perşembe - Güncelleme: 15.02.2018 20:32:23
Editör -
Okuma Süresi: 54 sn.
Google News

HASTANEDE BİR İLK

Batman İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Osman Sünger, Kadın Doğum Hastanesine alınan laparoskopi cihazı ile çeşitli ameliyatların yapıldığını belirterek, “Laparoskopik ameliyat genel anestezi altında ve göbek deliği hizasından karın içerisini görüntülemek amacı ile ince kamera yerleştirilip karın boşluğuna cerrahi işleminde kullanılan gerekli aletler ile yapılan kapalı cerrahi ameliyattır. Laparoskopik Cerrahi ile kadın hastalara yumurtalıklar, tüpler ve rahimde çeşitli ameliyatlar yapılır. Laparoskopik ameliyat ile hastanın hastanede yatış süresi daha kısa olmaktadır. Ameliyat sonrası çok daha az ağrı yaşanmakta, hasta günlük yaşama daha hızlı dönüş sağlamaktadır. Karın duvarında çok daha az yara izinin olması da ayrı bir avantajdır. İlk ameliyatımız başarıyla yapılmış olup, kapalı ameliyatlara devam edilmektedir” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.