'Kadın üniversiteleri kurulmalı'

Türkiye’de eğitim kalitesinin artması için bir an önce karma eğitimden vazgeçilmesi gerektiğini belirten Erdemli Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Kenan Çaplık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘kadın üniversiteleri’ açıklamasına destek verdiklerini söyledi.

Yaşam Yayın: 14 Temmuz 2019 - Pazar - Güncelleme: 14.07.2019 13:13:38
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Türkiye’de eğitim kalitesinin artması için bir an önce karma eğitimden vazgeçilmesi gerektiğini belirten Erdemli Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Kenan Çaplık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘kadın üniversiteleri’ açıklamasına destek verdiklerini söyledi. Karma eğitimdeki garabetten Türkiye’nin ivedi bir şekilde kurtulması, buna ortaokul ve liselerde de son verilmesi gerektiğini vurgulayan Çaplık, toplumun inanç, örf ve geleneklerine uygun bir eğitim modelinin oluşturulmasının elzem olduğunu kaydetti.

"SIKINTI SADECE ANLAYIŞTADIR"

Karma eğitimden vazgeçilmesine yönelik büyük bir talebin olduğunu dile getiren Çaplık, "Sayın Cumhurbaşkanımızın Japonya gezisinde açıkladığı kadın üniversitelerinin ülkemizde olmasına yönelik talepler artmaktadır. Biz de bu talebin gerçekçi ve toplumumuzun isteklerine uygun olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi sadece kadın üniversitelerinin değil ortaokul ve liselerden itibaren kız ve erkek okullarının ayrılmasını talep etmekteyiz. Kız ve erkek ayrı ayrı ortaokul ve liselerin olması toplumumuzun inancına, örf ve geleneklerine en uygun olan biçimdir. Bunun için kesinlikle fiziki yapı, imkân ve personel noktasında hiçbir sıkıntı yoktur. Sıkıntı sadece anlayıştadır."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.