‘Kaçak yapılar cezasız kalmayacak’

Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, vatandaşların cezai işlemler ve yıkımlarla karşı karşıya kalmamaları için kaçak ve ruhsatsız yapı yapmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Gündem Yayın: 06 Kasım 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 06.11.2019 16:59:19
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 Kentin temel sorunlarından birinin de ruhsatsız ve kaçak yapılar sonucu ortaya çıkan çarpık yapılaşma olduğunu belirten Eş Başkanlar, buna izin vermelerinin mümkün olmadığını söylediler. Bütün uyarılara rağmen vatandaşların ve bazı müteahhitlerin eski alışkanlıklarından vazgeçme niyetinde olmadıklarını gözlemlediklerini belirten Eş Başkanlar: “Yanlış yapanların yanlışları yanlarına kar kalmaz” uyarısında bulundu. Bazı vatandaşların ve müteahhitlerin fırsattan istifade birkaç katlı binaları ruhsata aykırı bir şekilde yaptıklarını tespit ettiklerini belirten Belediye yetkilileri: “Kaçak yapıları yapanlar sıra yıkım ve cezaya geldiğinde bin dereden bahaneler bularak yıkımın önüne geçmeye çalışıyorlar. Bizim kimsenin zarar etmesini istemek gibi bir durumumuz söz konusu değil. Lakin vatandaşların kendi bireysel çıkarları için bir kentin düzenini bozmaya da hakları yoktur” dediler. Ruhsatsız ve kaçak yapıların cezasız kalmayacağının bilinmesi gerektiğini belirten Belediye yetkilileri,  yaptıkları uyarılarla vatandaşların cezai müeyyidelerle karşı karşıya kalmamalarını sağlamaya çalıştıklarını belirterek; “Uyarı sürecinde gösterdiğimiz iyi niyetin yanlış anlaşılmaması gerekiyor. Kaçak ve ruhsatsız yapılaşmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz. Vatandaşların daha fazla zararla karşılaşmamaları için ısrarlı bir şekilde uyarıda bulunuyoruz. Ancak uyarı süreci sonsuz değil. Kaçak inşaat ve yapıların yıkımına başladığımızda kimse başka yollara yönelmesin” uyarısında bulundular. İnşaat çalışmasına başlamadan evvel mülk sahipleri, kooperatif ortakları veya yapı  sahiplerinin müteahhitlerden yapı ruhsatı istemeleri veya Belediyeye başvurarak bilgi almalarını isteyen Eş Başkanlar, bu çalışma ile zor durumda kalmaktan kurtulacaklarını ve kentin düzenli gelişimine katkı sunacaklarını belirttiler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.