KIZILAY’DAN 35 BİN KİŞİYE DESTEK

Batman Türk Kızılay Şubesi yeni yönetimiyle göreve geldikten bu yana muhtaç ailelere yardım, Ramazan ayında öğrencilere iftar yemekleri, okullardaki muhtaç öğrencilere yaptığı destelerle 35 bin kişiye dokunuş yaptı.

Yaşam Yayın: 19 Mayıs 2019 - Pazar - Güncelleme: 19.05.2019 15:25:06
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Türk Kızılay Şubesi yeni yönetimiyle göreve geldikten bu yana muhtaç ailelere yardım, Ramazan ayında öğrencilere  iftar yemekleri, okullardaki muhtaç öğrencilere yaptığı destelerle 35 bin kişiye dokunuş yaptı. Türk Kızılay  Batman Şubesi  Başkanı Davut Okçu, “Türk Kızılay Batman Şubesi olarak her yıl olduğu gibi geleneksel iftar yemeklerinde Ramazan ayı boyunca kendi mutfağımızda pişirdiğimiz 120 kişilik yemek ve çeşitli desteklerimizle Batman merkez  başta olmak üzere  35 bin kişiye destek oluyoruz. Batman Belediyesi ile ortaklaşa geliştirdiğimiz projeyle kent merkezindeki tüm lise ve pansiyonlarda ilk yardım eğitimi vererek  ilk yardım kitapçığı ile içinde malzemesiyle acil dolabı dağıttık. Bunun yanı sıra yangın, tekerlekli sandalye ile ameliyat olması gereken muhtaç ailelere desteklerimiz devan ediyor. Merkezi konumdaki Batman hala bölge olarak Muş iline bağlı. İhtiyaç halinde bazı durumlarda Muş ili üzerinden destek alıyoruz.  Hedefimiz Batman' ı bölge statüsüne kavuşturmaktır. Kan toplamada Batman halkı üzerine  düşeni yerine getirmekte. Yıllık kan ihtiyacımız olan 12 bin ünite kandır. Halkımız 10 bin kan ünitesini vermekte ve bu da hedefe yakın bir rakamımız. Batmanlılara bu duyarlılıktan ötürü de teşekkür ediyoruz dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.