KILIÇDAROĞLU SASON'DAYDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öğle saatlerinde tarifeli uçakla Batman’a geldi. Batman Havalimanı’nda CHP İl Başkanı Hüseyin Yaşar, CHP Batman Belediye Başkan Adayı Enver Erdem, CHP Sason Belediye Başkan Adayı Cuma Uçar, partililer ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Gündem Yayın: 27 Şubat 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 27.02.2019 17:22:19
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

CHP Sason Belediye Başkan adayı Cuma Uçar’ın seçim çalışması kapsamında Batman’a gelen Kemal Kılıçdaroğlu Sason Cumhuriyet Meydanı’nda halka seslendi. Sason’a ilk kez gelen Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmasında hükümete yüklendi. Konuşmasında Kılıçdaroğlu şunları söyledi, “Ben fakirin ve fukaranın dostuyum. Fakirden ve fukaradan yanayım. Ben zulme karşıyım, mazlumdan yanayım. Kim olursa olsun, bu ülkede yaşıyorsa benim başımın üstünde yeri vardır. Herkesi kucaklarım, hiç kimseyi ötekileştirmem. Bu ülkede aynı havayı teneffüs ediyorsak, aynı suyu içiyorsak, aynı memlekette yaşıyorsak hiç kimsenin ötekileştirme hakkı yoktur. 82 milyon vatandaşı başımın üstünde taşıyorum. Ben vatandaşlarımı bölmem, vatandaşlarımı ayırmam, ben de sizler gibiyim. Sizler nasıl yetiştinizse ben de öyle yetiştim. 7 çocuklu bir aileden geliyorum. 7 kardeşten üniversiteyi bitiren sadece benim. Diğer kardeşlerimin ne yaptığını çoğunuz bilmezsiniz. Kimisi işçi emekli oldu, kimisi memur emekli oldu, kız kardeşlerim evlendi, annem okuma yazma bilmezdi, büyük ablam da okuma yazma bilmez. Ama ben sizden birisiyim, halktan birisiyim, sizler gibi yaşıyorum. Benim saraylarda yaşamak gibi bir alışkanlığım yoktur. Saraylar benim yerim değildir. Benim yerim evimdir, yurdumdur, çoluk çoğumun yanıdır, vatandaşımın yanıdır. Vatandaşımla beraber oturmak isterim, onlarla beraber yaşamak isterim.

Bu ülkede milyonlarca gencimiz işsizse, milyonlarca gencimizin işi yoksa ve onlar hala annelerinin ve babalarının ellerine bakar durumda ise, 6 milyondan fazla insanımız geçimini sokaktan sağlıyorsa, 24 milyon insanımız sokaktan gelen paralarla geçimini sağlıyorsa oturup düşünmemiz lazım, ülkeyi düzlüğe çıkarmamız lazım, herkesin işinin aşının olması lazım, bunun mücadelesinin verilmesi lazım. Ben Sason’a ilk kez geliyorum. Sasonlu kardeşlerimle beraber olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Sizlerden onur ve gurur duyuyorum.

Sason Belediye Başkanı dedi ki; bir meydan yapmak istiyorum, daha büyük bir cami yapmak istiyorum. Benim size sözüm, ama Kılıçdaroğlu sözü, siyasetçilerin sözü değil, Kılıçdaroğlu sözü. Belediye Başkanını, Cuma Başkanı seçeceksiniz meydanı da biz yapacağız, camiyi de biz yapacağız. Ele güne muhtaç etmeyeceğiz.

Şimdi dışarıdan tütün getiriyorlar dışarıdan. Sanki ülkede tarla yok, insan yok, tütün yok, eken biçen yok, dışarıdan tütün ithal ediyorlar. Nohut ithal ediyorlar, canlı hayvan ithal ediyorlar, et ithal ediyorlar, mercimek ithal ediyorlar. Sonunda kuru soğanı da ithal ettiler. En sonunda da o kuyruklara da bolluk kuyruğu dediler. Allah aşkına hangi akılla, hangi mantıkla bunu söylüyorlar anlamış değilim. Allah’tan korkmuyorlar, Allah’tan korksalar memleket bu hale mi gelirdi bakmayın siz öyle. Bunlar Trump’tan korkuyorlar, Macron’dan korkuyorlar, Merkel’den korkuyorlar. Allah’tan korkuları falan yok. Allah’tan korksalar bu memleket cennet gibi. Bir çocuk yatağa aç girmez bir çocuk. Eğer bu ülkede binlerce çocuk yatağa aç giriyorsa günah bunların boynuna.

İşsizlik en temel problemlerimizden birisi. Genç nüfusta işsizlik çok daha yüksek. Batman için ne diyorlar biliyor musunuz? İşsizliğin başkenti Batman diyorlar. Binlerce gencimiz işsiz. Binlerce gencimiz iş arıyor. Bugün gazetelerde görmüşsünüzdür birinci sayfalarda var. Televizyonlar göstermiyor ama Diyarbakır’da 587 kişi alınacak bir kuyruk var sonu görünmüyor. Herkes gelmiş başvuru yapmaya. Şanlıurfa’da işsizlik kuyruğu yine var. Stadyumda kura çektiler 40 bin kişi başvurmuş. Ne olacak bu insanların hali düşünen var mı Allah aşkına, işsizlerin hali ne olacak diye düşünen var mı? Onların işi gücü olsun diye düşünün var mı? Çıkıp ahkam kesiyorlar. Dış güçler yaptı diye. Şu yaptı, bu yaptı. İyi de bu memleketi 17 yıldır düş güçler mi yönetiyor? 17 yıldır bu memlekete kim başbakanlık yaptı, kim cumhurbaşkanlığı yaptı? Kim 17 yıl bu ülkeyi yönetti ve kim 17 yılın sonunda memleketi bu hale getirdi?

İşsizlik var dedik, yoksulluk var dedik, Türkiye cennet gibi bir ülkedir dedik, cennet gibi bu ülkede hep beraber huzur içinde yaşayabiliriz dedik. Kavgaya gerek yok, gerginliğe gerek yok, hizmetse hizmet yarışına evet. Ama niye kavga, neden kavga. Kavgadan uzak duracağız. Bu ülkede herkesin mutlu olabileceği bir tabloyu yeniden inşa etmek zorundayız. İnşallah yerel seçimler olacak, yerel seçimlerde tarih yazacağız, yeni bir başlangıç yapacağız. İstanbul’u, İzmir’i, Ankara’yı, Mersin’i, Bursa’yı, Adana, Aydın, Uşak bütün bunları Allah’ın izni ile alacağız. Yeni bir sayfayı açacağız” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.