İşyerini ateşe verdi

Batman'ın tarihi antik kenti Hasankeyf'te bulunan Er-Rızk Cami'nin taşınma çalışmaları sürerken hak sahibi olamayan bir esnaf dükkânını ateşe verdi.

Gündem Yayın: 05 Kasım 2019 - Salı - Güncelleme: 05.11.2019 18:10:17
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman'ın tarihi antik kenti Hasankeyf'te bulunan Er-Rızk Cami'nin taşınma çalışmaları sürerken hak sahibi olamayan bir esnaf dükkânını ateşe verdi. Ilısu Barajı HES Projesi kapsamında baraj göleti altında kalacak eserleri korumaya yönelik düzenlenen çalışmalar kapsamında 12 Mayıs 2017 yılında ilk olarak tarihi eser taşınma çalışmaları başlamıştı. Asırlık Er-Rızk Camii'nin taşınması için Hasankeyf'in tarihi çarşısı olan Kale Sokağındaki esnafın yeni yerleşkeye taşınma süreci başladı.

Esnafın taşınması için verilen süre son buldu. Sürenin dolmasıyla bazı esnaf tamamen taşındı bazı esnaf ise hak sahibi olamadığından taşınamadı. Yeni Hasankeyf'te hak sahibi olamayan esnaf Ali Aslankılıç da hak sahibi olamadığı içi topladığı eşyalarını ateşe vererek durumu protesto etti. Öfkeli bir şekilde tepkisini dile getiren Aslankılıç, "Kaymakam duysun, artık benim dükkânım yok. Benim iki tane dükkânım vardı. Artık bitti. Söndürme bırak hepsi yansın" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.