“İslam'ın yegâne merkezi bu ülkede Batman'dır”

Batman'da Kur'an Nesli Platformu'nun verdiği eğitimle namazla tanışan yüzlerce çocuğa yönelik düzenlenen programda konuşan Araştırmacı-Yazar Mehmet Göktaş Hoca, bu ülkenin İslami merkezinin Batman olduğunu söyledi.

Yaşam Yayın: 02 Eylül 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 02.09.2019 14:22:17
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Batman'da Kur'an Nesli Platformu'nun verdiği eğitimle namazla tanışan yüzlerce çocuğa yönelik düzenlenen programda konuşan Araştırmacı-Yazar Mehmet Göktaş Hoca, bu ülkenin İslami merkezinin Batman olduğunu söyledi. Batman'da Kur'an Nesli Platformu'nun verdiği eğitimle namazla tanışan yüzlerce küçük kız ve erkek çocuk, düzenlenen program alanına kortej halinde önce bir yürüyüş gerçekleştirdi. Şehrin onlarca farklı noktasında 15 günlük eğitimlerini başarıyla tamamlayan ve ilk kez namazla tanışan çocuklar, aileleri ve hocalarıyla birlikte şehrin farklı bölgelerinde toplanarak bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş esnasında yüzlerce kız ve erkek çocuğu ellerinde; "Namaz Cennetin Anahtarıdır", "Hayat Namazla Güzeldir" adlı pankartlar taşıyarak "Namaz Dinin Direğidir", "Namaz Cennetin Anahtarıdır" sloganlarını attı. Çocukların namaz yürüyüşü, çevredeki vatandaşlar tarafından da büyük bir beğeni topladı. "Çocuklara namaz öğretme ve sevdirme" programı kapsamında Hürriyet Mahallesi'nde bulunan parkta saat 17.00'de düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" final etkinliğine; HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, STK temsilcileri, kanaat önderleri, namaz öğrenen çocuklar ve aileleri katıldı. Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Araştırmacı-Yazar Emekli Müftü Mehmet Göktaş Hoca, "Siz yaptığınızı belki basit görüyorsunuz ama size diyorlar ki Türkiye'nin başkenti neresidir? Ankara. En büyük şehri neresidir? İstanbul. Bırakın onları. Bu ülkenin bir tane İslam'ın merkezi vardır ve o da Batman'dır. İslam'ın yegâne merkezi bu ülkede Batman'dır. İnanın yarından sonra Türkiye'nin öteki şehirleri sizi taklit edecekler. Aynen sizin burada yaptığınız namaz bayramını yapmaya başlayacaklar. Peygamber sevdasının başşehri burası değil mi? Peygamber sevdası Batman'dan, Diyarbakır'dan dünyaya yayılmıyor mu şu anda? Sizi sevindirmek için söylemiyorum. Göreceksiniz diğer şehirler sizi taklit edecek. Ey Türkiye'deki anne ve babalar! İşte, yavrularınız benzeyecekse bunlara benzeyecek. Eğer örnek alacaksınız, işte önünüzde bir örnek vardır ve bunlar Batmanlı namaz sevdalıları yavrularımızdır. Türkiye'nin hiçbir yerinde böyle bir manzara yoktur. Şimdi oldu ve göreceksiniz Allah'ın nuru olarak dört bir tarafa yayılacaktır. Ben size bu müjdeyi veriyorum" diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.