‘İşkence iddiaları kaygı verici’

Tartışmaların odağında olan Beştepe’deki Adli Yıl açılışına katılmama kararı alan Batman Barosu yönetimi, Batman Barosu hizmet binasında ‘Adli yıl’ açılışı ve resepsiyon düzenledi.

Gündem Yayın: 03 Eylül 2019 - Salı - Güncelleme: 03.09.2019 11:40:29
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Tartışmaların odağında olan Beştepe’deki Adli Yıl açılışına katılmama kararı alan Batman Barosu yönetimi, Batman Barosu hizmet binasında ‘Adli yıl’ açılışı ve resepsiyon düzenledi. 2019-2020 yılı Adli yıl açılışı, Batman Barosu hizmet binasında Baroya kayıtlı avukatların katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış resepsiyonunda, Baro Başkanı Av. Abdulhamit Çakan, eski Baro Başkanları Av. Zeki Ekmen ve Av. Ahmet Sevim, birer konuşma yaptı. Burada konuşan Baro Başkanı Çakan, Adli yılın ülkemize hayırlar getirmesini diledi. Çakan, “Bilindiği üzere OHAL süreci sona erdi. Bu sürecin sona ermesiyle birlikte OHAL döneminin hukuka aykırı bazı uygulamalarının, özellikle de kamuda ihraçlarla ilgili olanlarının, temizlenmesi ve normalleşme sürecine gidilmesi beklentimiz ne yazık ki halen karşılanmamıştır.  Türkiye’nin taraf olduğu AİHS hükümlerine uygun biçimde hareket etmek ve yargılama standardında açıkça bir geriye gidişi ortadan kaldırmak adına hukukun genel ilkelerine aykırı OHAL kalıntısı tüm düzenlemelerin biran önce temizlenmesini umuyor ve talep ediyoruz. Özellikle son dönemlerde nadir de olsa gözaltında işkence vakıalarının bölgemizde yeniden görülmeye başlanması kaygı vericidir. Haklarındaki suçlama ne olursa olsun işkence ve kötü muamele insanlık onuruna aykırıdır ve kabul edilemez. Bu tür olayların yaşanmaması adına özellikle gözaltında işkence iddiasına adı karışmış kolluk görevlileriyle ilgili olarak gerekli cezai tahkikatın yapılması önemli ve elzemdir” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.