‘İşitme engelliler ilköğretim okulları olmalı’

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Şerif Durmaz, kentteki işitme engellilerin en büyük sorununun, onlara yönelik okullarının olmayışı olduğunu söyledi.

Yaşam Yayın: 17 Ekim 2019 - Perşembe - Güncelleme: 17.10.2019 17:15:05
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Şerif Durmaz, kentteki işitme engellilerin en büyük sorununun, onlara yönelik okullarının olmayışı olduğunu söyledi. HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Şerif Durmaz, beraberindeki heyetle, işitme engelli bireylere yönelik faaliyet yürüten özel bir rehabilitasyon merkezini ziyaret etti. Durmaz ve beraberindeki heyeti, merkezin yöneticilerinden psikolog Hikmet Menekşe karşıladı. HÜDA PAR heyetine ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Menekşe, çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Ziyarette, işitme engellilerin yaşadığı sorunlar ve bu sorunların çözümü için atılması gereken adımlar konuşuldu. İşitme engellilerin yaşadığı sıkıntıları dinleyen Durmaz, daha sonra yaptığı açıklamada, kentteki işitme engellilerin en büyük sorununun, onlara yönelik okullarının olmayışı olduğunu söyledi. Durmaz, "Çalışmalarımız kapsamında ziyaretlerimize devam ediyoruz. Bundan bir müddet önce rehabilitasyon merkezlerine yönelik çalışmalar başlatmıştık. Rehabilitasyon merkezlerine yaptığımız ziyaretlerle engellilere yönelik sıkıntıların neler olduğunu öğreniyoruz. Bu kapsamda işitme, görme ve bedensel engellilere yönelik çalışmaların yanında, otizm ile ilgili çalışmalar da yapan rehabilitasyon merkezlerine ve derneklere ziyaretler gerçekleştirdik. Ziyaretlerimiz devam edecek. Bu kapsamda işitme engellilere yönelik ziyaretlerimizi yaptık. Özellikle bu çalışmalarımızın hedeflerinden bir tanesi; engelli kardeşlerimizin yaşadıkları sıkıntıları tespit edip gündeme getirmektir. Engellilerin iki şekilde işe alımları söz konusudur. Bunlardan bir tanesi kurayla, bir tanesi de merkezi sınavlarla alımları söz konusudur. Kurayla işe almalar konusunda sıkıntı yok ancak işitme engellilerin sınavla işe alınmaları sıkıntılıdır. Sınavlarla işe alma durumu söz konusu olduğunda bütün engelliler aynı kategoride değerlendirildiğinde, bu işitme engellilere haksızlık oluyor” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.