İşaret diliyle hutbe verildi

Diyanet İşleri Başkanlığı Batman Engelliler Koordinatörlüğü'nün organizasyonuyla Batman İl Müftülüğü tarafından kent merkezindeki Hüsnü Genç Camisinde Cuma namazlarında "İşaret Diliyle Hutbe" dönemi başlatıldı.

Yaşam Yayın: 27 Temmuz 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 27.07.2019 16:55:51
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Diyanet İşleri Başkanlığı Batman Engelliler Koordinatörlüğü'nün organizasyonuyla Batman İl Müftülüğü tarafından kent merkezindeki Hüsnü Genç Camisinde Cuma namazlarında "İşaret Diliyle Hutbe" dönemi başlatıldı. Gültepe Mahallesi Su Parkı'nda bulunan Hüsnü Genç Camii'nde başlatılan uygulama Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan sinevizyon ile işitme engellileri için cuma namazının hutbesi işaret diliyle anlatıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı Batman Engelliler Koordinatörü ve Batman İl Vaizi Alaeddin Kılıç, kentteki işitme engelliler için Cuma namazı hutbesinin işaret diliyle aktarıldığını söyledi. Kılıç, "Batman'da ibadethanelere engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla ulaşabilmeleri için bütün cami ve mescitlerimizin önünde rampaların oluşturulmasını sağlamak adına Müftülük olarak bu işin takibatını yapıyoruz. Müslümanların haftalık bayramı olan Cuma gününün topluma toplu mesajların verildiği o mesajlardan ancak işaret diliyle anlayan vatandaşlarımızın da bu mesajlardan mahrum kalmamaları adına Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 81 vilayette ve birçok ilçede işaret diliyle hutbe sunumu yapılmaktadır" diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.