İnsan Hakları Derneği Batman Şube Başkanlığı :“Bütün insan hakları savunucuları her zaman insan haklarından ve demokrasiden yana olmuşlardır”

İnsan Hakları Derneği Batman Şube Başkanlığı, Batman Valisi Hulusi Şahin’in yaptığı açıklamayla insan hakları savunucularını hedef gösterdiğini belirterek basın açıklaması düzenledi.

Gündem Yayın: 20 Aralık 2018 - Perşembe - Güncelleme: 20.12.2018 17:36:59
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

İHD Batman Şube Eşbaşkanı Devran Yıldız: “Batman Valiliğince kamuoyuna ‘’Valimiz Hulusi Şahin, Gercüş İlçesine Bağlı Seki Köyünden Sözde İnsan Hakları Savunucularına Seslendi’’ başlıklı bir açıklama yapılmıştır.  Yapılan açıklamada vahim iddialar ortaya atılarak insan hakları savunucuları hedef haline getirilmiştir. Açıklamanın içeriğinde devamla “(İnsan hakları savunucuları kastedilerek) bunların derdi insan hakkı değil, bunların derdi; insan hakkı gibi değerli bir kavramı istismar ederek, terörizme yol ve yer açmaktır” denilmiştir.           

Batman Valisi Sayın Hulusi Şahin tarafından yapılan açıklamanın İnsan Hakları Savunucuları tarafından kabul edilebilecek hiçbir tarafı yoktur. Bütün insan hakları savunucuları her zaman insan haklarından ve demokrasiden yana olmuşlardır. İnsan Hakları Savunucuları insanlığın en önemli değeri olan ‘yaşam hakkı’ savunuculuğu her zaman yapmıştır. Türkiye’nin hatta dünyanın neresinde bir yaşam hakkına gelen bir saldırı var ise, kimden gelirse gelsin insan hakları savunucuları tarafından kabul edilmemiştir ve edilmeyecektir.”

“Sayın Valinin zikrettiği olayla ilgili olarak söylemek istediğimiz sözlerimiz var. 22 Haziran 1992’de Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Seki Köyünde yaşanan yaşam hakkına yönelik saldırının faillerinin bulunması konusunda hala niçin gereğini yapmamıştır.

Sayın Valinin tanımladığı şekilde biz, “insan hakları havarileri” o zaman da vardık ve yaşam hakkı savunucusuyduk. Bütün hak ihlallerine karşı mücadele etmeye de devam edeceğiz. Bizler insan hakları savunucuları olarak, silahlı çatışma tarafı olmayan, sivil insanların yaşam hakkına yönelik hiçbir saldırıyı kabul etmediğimizi her zaman dile getirdiğimizin bilinmesini istiyoruz. Böyle bir durumda devletin ildeki en üst düzey temsilcisi olan valinin iktidarın sözcüsüymüş gibi insan hakları savunucularını hedef gösteren anlayışını kabul etmiyoruz. Bizler insan hakları savunucuları olarak her koşulda kendi haklarımız da dahil olmak üzere insan hak ve özgürlüklerini savunacağız” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.