‘İmar konusunda kararlıyız’

Yapı Müteahhitleri Birliği üyeleriyle bir araya gelen Batman Belediye Başkanı Dr. Mehmet Demir,'' İmar konusunda kararlıyız'' dedi.

Yaşam Yayın: 23 Ocak 2020 - Perşembe - Güncelleme: 23.01.2020 20:58:31
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

“KENTİN İMARI DÜZENE OTURMALI”

Batman'ın temel sorununun  imar olduğunu belirten  Batman Belediye Başkanı Mehmet Demir, yıllarca devam eden imar çarpıklığına son vereceklerini belirterek; “Artık kentin imarını bir düzene oturtmamız gerek” dedi.

Batmanlı müteahhitlerle bir araya gelen Demir; ''Batman'ı geleceğe hazırlamak için sizlere ve bizlere büyük görevler düşüyor. Sizler kendi aranızda güç birliği yaparak güzel projelere imza atın, biz de sizleri destekleyelim. Aksi halde Batman'da yıllardır süre gelen bireysel alışkanlıklardan vazgeçilmemesi halinde bizde uygun olmayan yapılara asla izin vermeyeceğiz'' şeklinde konuştu. Batman'da kişi başına iki metre kare yeşil alan düştüğünü belirten Demir, hedeflerinin kişi başına 10 metre kare hedeflediklerini, 2020 yılı içerisinde Batman'ın bütün imar planını bitireceklerini sözlerine ekleyerek; “Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi gibi örnek projeyi Batman'da Körük mahallesinde uygulamak istiyoruz. Buranın nüfusunu 100 bin olarak planlayarak tüm alt yapı ve sosyal donatıları planlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.