‘İmam Hatipler tercih edilmeli’

Katsayı adaletsizliğinin kalkması ve orta kısımlarının yeniden açılmasının Ardından İmam Hatip Liselerinin başarısı her geçen gün artıyor.

Yaşam Yayın: 27 Ağustos 2019 - Salı - Güncelleme: 27.08.2019 13:16:42
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Katsayı adaletsizliğinin kalkması ve orta kısımlarının yeniden açılmasının Ardından İmam Hatip Liselerinin başarısı her geçen gün artıyor. İmam Hatip Liseleri, katsayı adaletsizliğinin kalkması ve orta kısımlarının yeniden açılmasından sonra başarısı her geçen gün artan okulların tercih edilmesi gerektiğini ifade eden ÖNDER Batman Şube Başkanı Mehmet Nezir Ceylan, kaliteli eğitim için imam hatiplerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Üniversite giriş sınavlarında önemli başarılara imza atan İmam Hatip Liselerinde okuyan öğrenciler, YKS'den aldıkları puanlarla da dikkatleri üzerlerine çektiğini ifade eden Ceylan, özellikle 2014 yılında eğitim ve öğretime başlayan proje imam hatip liselerinin ilk mezunlarını vermesi de bu başarıda önemli bir rol oynadığını belirti. İmam hatip okullarındaki eğitim kalitesinin her geçen gün artığına dikkat çeken Ceylan, başarılara imza atan ve proje okulu seçilen Zeynel Bey Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi ile TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, mesleki derslerinin yanında fen ve sosyal bilimler dersleri de verilerek eğitim kalitesinin arttığını ifade etti.

"İMAM HATİPLER HIZLA İVME KAZANDI”

Zeynel Bey Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu ve Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Yunus Erik, "Hem Batman'da hem de Türkiye'de İmam Hatipler hızla ivme kazanıp yükselmiş durumdadır. Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin yüzde 60'ı üniversiteye yerleşebilirken, şu an İmam Hatip Liselerinin proje okullarıyla beraber yüzde 80'lerde bir yerleşme söz konusudur. Ayrıca okullarda meslek dersleri dışında aynı düzeyde Anadolu seviyesinde fen ve matematik dersler de aksatılmadan verilmektedir. Batman'da iki tane olmak üzere Zeynel Bey Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi ile TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi fen ve sosyal bilimler proje okullarımız bulunmaktadır. Bu okullarda fen ve sosyal bilimler müfredatından dersler verilmektedir. İmam Hatip mezunu olarak ailelere önerim; çocuklarını gönül rahatlığıyla İmam Hatiplere göndermeleridir. Şu an İmam Hatipler karma eğitimden arındırılmış bir şekildedir. Bu konuda öğrenci kardeşlerime tavsiyem şudur: Gelin Fen ve Anadolu liselerindeki aynı dersleri İmam Hatipte görün" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.