İluh Deresinin ıslah edilmemesine çevrecilerden tepki

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği ile Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği, İluh Deresi'nin bir an önce ıslah edilmesi gerektiğini belirttiler.

Gündem Yayın: 25 Aralık 2018 - Salı - Güncelleme: 25.12.2018 15:21:37
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği ile Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği, İluh Deresi'nin bir an önce ıslah edilmesi gerektiğini belirttiler. 12 mahalle ile 2 köyden geçerek Batman Çayına akan İluh Deresinde ıslah çalışması yapılmaması Batmanlıları bezdirdi. Derenin kirliliğinden kaynaklanan kötü koku ve çirkin görüntüye tepki gösteren dernek başkanları, bir an önce İluh Deresi’nin her yönüyle ıslah edilmesi gerektiğini söylediler.

“İLUH DERESİ YARIM ASIRLIK BİR SORUNDUR”

İluh Deresinin Batman’ın en büyük problemlerinden biri olduğuna dikkat çeken Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, “Dere sadece çevre kirliliği değil, her açıdan bir kirlilik oluşturuyor. Her açıdan insan sağlığını, yaşamı ve kentin gelişimini engelleyen bir sorundur. Yarım asırlık bir sorundur. Kentin kurulmasından bu yana süregelen bir sorundur. Bu sorun bir türlü çözüme kavuşturulamıyor. Dere bir türlü ıslah edilemiyor. Her türlü mikrop, pislik bulunuyor. Ne kadar temizlense de bir çözüm bulamıyor. Her taraftan kanalizasyon suları akıyor. Her tarafta çöpler var. İnsanlarda sorumsuz bir şekilde kirletiyor ve tabi kirlilik kirliliği çekiyor. Atık sular açıkta akıyor ve çevrede insanların yaşamı devam ediyor. Bu ciddi manada halk sağlığını tehdit ediyor. Şehrin gelişimini de engelliyor” diye konuştu.

“BATMAN’I BU AYIPTAN KURTARIN”

Batman’ı İluh Deresi ayıbından kurtarmaları için yetkililere seslenen Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Güneş, “Sağlık ve Çevrecilik Derneği olarak İluh Deresi'nden yetkililere sesleniyoruz; artık yeter Batman’ı bu ayıptan kurtarın. Batman’ın kanayan yarası ve büyük sorunlar teşkil eden, tehlike saçan İluh Deresi Batman’ın en büyük sorunlarından bir tanesidir. İluh Deresi 12 mahalleden geçmektedir. Tüm mahalle sakinleri hepsi bundan mustariptirler. Özellikle yaz aylarında biriken çöpler ve kokudan dolayı bu mahallelere kimse gelmek bile istemiyor. Vatandaşlarımızın bu sorununu çözmek hükümetimize düşmez mi? Her seçim zamanında siyasetçiler ‘İluh Deresini ıslah edeceğim’ diyorlar ama herhangi bir çalışma yapmıyorlar. Siyasetçiler verdikleri sözleri yerine getirsinler. İluh Deresi ıslah edilsin ki vatandaşlarımız hayatlarını burada sürdürebilsinler” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.