İlk patates hasadı yapıldı

Batman’ın Balpınar (Grêsira) beldesinde tarım ile geçimlerini sağlayan çiftçiler, sebze ekimiyle beraber ilk kez ektikleri alegria patatesinin hasadını yaptılar.

Yaşam Yayın: 06 Ağustos 2019 - Salı - Güncelleme: 06.08.2019 14:42:36
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman’ın Balpınar (Grêsira) beldesinde tarım ile geçimlerini sağlayan çiftçiler, sebze ekimiyle beraber ilk kez ektikleri alegria patatesinin hasadını yaptılar. Beldeye bağlı Segırka Mahallesi sakinleri tarlalarında; kabak, domates, patlıcan, biber, salatalık, karnabahar, lahana gibi ürünlerin yanı sıra patates de yetiştirmeye başladı. Çiftçilerden Veysi Türker, "Bu sene biraz acemiliğimiz vardı. Patates ekimine tam vakıf değildik. Ekimine biraz geç başladık. Tarım’dan arkadaşlar bakımı, ilacı ve gübresi gibi her türlü konuda yardımcı oldular. En az 15-20 gün önce bunun hasadını yapmamız gerekiyordu. Hasadı yaptık çok şükür iyidir. Patates ekimi bölgemizde yaygınlaşmasını istiyoruz” dedi. Öte yandan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü’nde Ziraat Mühendisi Nevzat Özcan, Batman’da sebze üretim alanı olan Balpınar bölgesinde üretim desteğinin zenginleştirilmesi adına alegria cinsi patates üretimi yaptıklarını söyledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.