"İlk eğitim yeri aile kurumudur"

Batı kaynaklı ve destekli iletişim araçları ile dizi ve sosyal medyanın evliliği ve aileyi kötü göstermeye çalıştığını belirten Eğitimci Seval Sunar, gençleri kurtarmak, ahlaki yozlaşmayı azaltmak için öze dönülmesi gerektiğini belirtti.

Yaşam Yayın: 22 Ocak 2019 - Salı - Güncelleme: 22.01.2019 22:51:48
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 Sunar, genç neslin toplumun geleceği olduğunu, genç nesli yozlaşma ve çürümeden korumak için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi. Müslümanları sorumluluk almaya çağıran Sunar, kurtuluşun aileyi korumaktan, öze dönüşten geçtiğini ifade etti. Gençlerin en büyük sermaye, aynı zamanda geleceğimiz olduğunu vurgulayan Sunar, "En büyük sorumluluklarımızdan bir tanesi gençleri korumaktır. Ağaç yaşken eğilir. Eğitim de eğilmekten gelir. Gençlerin ilk eğildiği yer aile kurumudur. Aile kurumu ne kadar düzgün ve sağlıklı olursa gençliğimiz de o kadar düzgün bir şekilde ilerleyecektir. Ama günümüz toplumunda görüyoruz ki gençlerde çok fazla ahlaki yozlaşmalar var. Bunun temeline indiğimiz zaman en büyük sıkıntının ailede olduğunu görüyoruz. Çünkü çocuğun aynası ailedir" dedi.

“AİLE KURUMU BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR”

Gençlerin ya da çocukların birçok noktada ailesini yansıttığını kaydeden Sunar, "O yüzden aile kurumu çok büyük önem arz ediyor. Özellikle İslam’ın bize sunduğu aile modeli, gerçekten tamamen hem kadını hem erkeği hem de çocuğu ruhsal anlamda da koruma altına alan bir modeldir. Günümüz toplumundaki birçok sıkıntının sebebi de İslami olarak aile kurumunun maalesef işlevsel olmadığından dolayı yaşandığını görebiliyoruz. Bunun birçok örneği olabilir. Özellikle biz ahlaksızlığı kendi evlerimiz üzerinden çocuklarımıza aşılıyoruz. Evin en güzel köşesine koyduğumuz televizyon bizim iznimizle gençliğe birçok noktada ahlaksızlığı aşılıyor ve bunu maalesef anne ve baba kendi elleriyle çocuklarına aşılıyorlar." diye konuştu.

"KENDİ DEĞERLERİMİZE SARILMALIYIZ"

Huzurlu ve mutlu bir toplum olabilmenin aile kurumundan geçtiğini aktaran Sunar, "Hazreti Ali’nin bir sözü var, ‘Çocuklarınızı kendi çağınıza göre değil, bulunduğunuz çağın koşullarına göre yetiştirin’ diyor. Anne ve baba kendi çağına göre düşündüğü için gencin içinde bulunduğu tuzakların çok farkında olamayabiliyor. Maalesef bu şekilde hüsrana sebep olabiliyor. Öncelikle aile kurumunu anne ve babadan, çocuklara kadar çok iyi işlememiz lazım ki huzurlu ve mutlu toplumlar oluşturabilelim. Bunun için de daha çok kendi değerlerimize sarılmamız gerekiyor. Sadece tek anne ve babanın mücadelesiyle biz bunu oluşturamayız. O yüzden bu problemler devlet başta olmak üzere STK’ların, birçok kurumun ortak çalışmasıyla aşılabilecek problemlerdir. Daha çözümleyici sonuçlara ulaşmamız için kurumların birlikte hareket etmesi lazım" şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.