‘İlave 6 puanlık prim teşviği uzatılmalı’

Batman-Siirt Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Bölge Odası Başkanı Hayrettin Başaran, ilave 6 puanlık pirim teşviğin uzatılmasının gerektiğini söyledi.

Gündem Yayın: 12 Şubat 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 12.02.2020 19:16:19
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman-Siirt Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Bölge Odası Başkanı Hayrettin Başaran, ilave 6 puanlık pirim teşviğin uzatılmasının gerektiğini söyledi. Başaran, açıklamasında şu ifadelere yer verdi : “6486 sayılı kanunla yürürlüğü giren ve sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksi düşük olan illerde üretim ve istihdam imkanlarının artırılması için verilen kanun ekindeki (I),(II),(III) sayılı listede yer alan illerde ilave 6 puanlık sigorta primi teşviğinden yararlanma süresi 31.12.2019 tarihinde sona erdi. İçinde bulunduğumuz ekonomik durumlarda göz önünde bulundurulduğunda üretim ve istihdam da büyümeyi devam ettirebilmek için 6 puanlık sigorta prim teşvikinin uzatılması üretim ve istihdamı olumlu yönde etkileyecektir. Bununla ilgili üst birliğimiz olan TÜRMOB aracılığıyla süre uzatımı için Cumhurbaşkanlığı nezdinde gerekli girişimler yapılmıştır. Sigorta prim bildirgelerinin 2020/Ocak döneminin verilme süresine (23 Şubat) az kalması nedeniyle 6 puanlık yasa teşviki ile ilgili süre uzatımının yapılıp yapılmayacağı hususunda kamuoyuna açıklama yapılması yerinde olacaktır.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.