İL HIFZISSIHHA KURULU TOPLANDI

Koronavirüs salgınına karşı Batman’da alınan tedbirlerin görüşüldüğü “İl Pandemi Koordinasyon Kurulu Toplantısı” ile “İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı” Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleştirildi.

Gündem Yayın: 03 Eylül 2020 - Perşembe - Güncelleme: 03.09.2020 15:22:10
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Koronavirüs salgınına karşı Batman’da alınan tedbirlerin görüşüldüğü  “İl Pandemi Koordinasyon Kurulu Toplantısı” ile “İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı” Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleştirildi.  Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Garnizon Komutanı Hava Seyrüsefer Albay İhsan Kaplan, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Batman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Engin Tilkat, Vali Yardımcısı Ramazan Fani, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Jandarma Komutan Komutanı Albay İsa Çakmak, kurul üyeleri, hastane başhekimleri, ilgili sağlık birim başkanları ile doktorlar katıldı. Toplantıda, koronavirüs ile mücadeleye ilişkin ilimizde alınan tedbirler ve yürütülecek çalışmalar kapsamında değerlendirmeler yapıldı. 

DÜĞÜNLERE KISITLAMA

Batman İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27’nci ve 72’nci maddeleri gereğince, Vali Hulusi Şahin başkanlığında olağanüstü toplanarak kararlar şöyle sıralandı : “ Sokak/köy düğünü, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan vb. etkinliklere müsaade edilmemesine, Nikâh merasimi şeklinde yapılabilecek olan düğünler ile nikâhların en fazla 1 saat süre içerisinde tamamlanmasının sağlanmasına, Nikâh merasimi şeklinde düğün veya nikâh yapılacak düğün salonlarında sandalye/koltuk düzeninin fiziki mesafe koşullarına uygun ve dans/oyun pisti/alanlarını da kapatacak şekilde oluşturulmasına, Nikâh merasimi şeklinde yapılacak düğünler ile nikâhlarda oyun oynanması/dans edilmesine ve toplu yemek verilmesi de dâhil olmak üzere her türlü yiyecek içecek servisi/ikramı (paketli su servisi hariç) yapılmasına hiçbir şekilde müsaade edilmemesi.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.