‘İktidar günü kurtarmaya çalışıyor’

DEVA Partisi Batman İl Başkanlığı teşkilatı buğday pazarındaki esnaflar ve çiftçilerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi ve talepleri hakkında istişarede bulundu.

Gündem Yayın: 08 Mart 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 08.03.2021 11:22:46
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

DEVA Partisi Batman İl Başkanlığı teşkilatı buğday pazarındaki esnaflar ve çiftçilerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi ve talepleri hakkında istişarede bulundu.

“YENİLİKÇİ TARIM SEKTÖRÜNÜ DESTEKLEYECEĞİZ”

Ziyaretle ilgili değerlendirmelerde bulunan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, “Tarım uzun yıllar Batman’da on binlerce ailenin en önemli geçim kaynakları arasında yer alırken siyasi otorite tarafından uygulanan yanlış politikalar ile kentimizde tarım ekonomisi hızla düşüş göstermiş durumda. İl teşkilatımız buğday pazarına gelerek burada esnaflarımızla, çiftçilerimizle bir araya geldi. Ülkenin geri kalanındaki olumsuz manzaranın aynısı burada da mevcut. Esnaf da, çiftçi de burada çalışan işçi kardeşlerimiz de mutsuz ve geleceğe karşı hiçbir umut beslemiyor. Hububat fiyatlarında sadece yüzde 30’luk bir artış yaşanırken, girdi maliyetlerinde ise başta mazot ve gübre de olmak üzere son bir yılda yüzde 70, 80 artış var. Buğday sitesinde ciddi altyapı sorunları var, dükkanlar hububat depolamak için fiziki yeterliliğe sahip değil. Esnafımız sık sık elektrik kesintileri yaşadığını belirtiyor. Çiftçinin para kazanamadığı, esnafın satış yapamadığı, vatandaşın ise boğazından kısmak zorunda kaldığı bir düzen yaşanıyor. Dünyada en fazla buğday ithal eden ülkeyiz. Sadece geçen yıl buğday için 2 milyar dolardan fazla para harcadık. Bu para ile yurt içindeki üreticiler desteklense para içeride kalacak, çiftçi daha fazla istihdam oluşturacak, döviz ateşi de bir nebze olsun sönecek. Anlık ve kısa vadeli politikalar ile günü kurtarmaya çalışan bir siyasi otorite var. Biz DEVA Partisi olarak tarıma yönelik destekleri artıracağız, tarımsal verimliliği artırmak için teknoloji sistemlerinin uygulanmasını destekleyeceğiz, şehir tarımını güçlendirecek, tarım meslek liselerini yeniden açacak, organik tarım uygulamalarını, markalaşma çalışmalarını, yüksek katma değer üreten; rekabetçi, yenilikçi bir tarım sektörünü destekleyeceğiz” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.