İHD’nin 33’üncü yıldönümüne katıldılar

Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, İnsan Hakları Derneği Batman şubesinin dernek kuruluşunun 33’üncü yıldönümü münasebetiyle düzenlediği basın açıklaması ve kutlama etkinliğine katıldılar.

Yaşam Yayın: 18 Temmuz 2019 - Perşembe - Güncelleme: 18.07.2019 11:43:09
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 İnsan Hakları Derneği’nin 33’üncü yıldönümü münasebetiyle, İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi’nde basın açıklaması ve müzikli kutlama yapıldı. Etkinliğe Batman Belediyesi Eşbaşkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Şehriban Aydın, belediye meclis üyeleri, İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi Yöneticileri ve hak savunucuları katıldı. Okunan basın açıklamasının ardından Belediye Eş Başkanı Songül Korkmaz ve İHD Yöneticileri hazırlanan pastayı kesti. Korkmaz, “İnsan Hakları Derneği’ne başarılar diliyoruz.  İnsan haklarının ülkemizde ve tüm dünyada esas alınacağı yıllar diliyoruz” temennisinde bulundu. Belediye Eş Başkanı Dr. Mehmet Demir ise, İHD’nin yıl dönümünü gururla, iftiharla kutladığını belirterek; “ İHD Türkiye’nin tarihidir, geçmişidir, vicdanıdır, sistemin yaptığı bütün yanlışlıkların kayıt altına alındığı arşivdir. Sistemin şuana kadar tahrip ettiği, boşalttığı köylerin hafızasıdır. İleriki tarihte eğer yapılanlardan var olan sistem yargılanacaksa İHD’nin tutmuş olduğu arşivlere dayanılarak yargılanacak. İHD şuana kadar o vicdanı hakkıyla temsil ettiği gibi o temsiliyeti sağlayabilecek çok erdemli insanlar da yetiştirdi. Birçok insanın kendine ölçü alabileceği bir insan profili yarattı. Bundan sonraki tarihte de bu erdemler üzerinden Türkiye tarihinin daha ileriki, aşamasına gelmesi için mücadelesini sürdürecektir. Bedeller ödendi, Tahir Elçi gibi şehitler verildi. Yine de kendine yakışır bir pratik, bir arşiv kazandırdı.  Kendilerine başarılar diliyoruz. Bu alana daha fazla katkı sunan, toplumsal vicdanı temsil etmek isteyen insanların burada mücadele etmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından etkinlik Bahar Kültür Merkezi sanatçılarının seslendirdiği şarkılarla devam etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.