İHD, “21 EKİM GAZETECİLER BAYRAMI DEĞİL, MÜCADELE GÜNÜ OLMALI”

İHD, 21 Ekim Gazeteciler günü için açıklama yayınladı. Açıklamada, “Türkiye’de gazeteciler, 21 Ekim Gazeteciler Bayramını 217 meslektaşlarının cezaevinde bulunduğu, baskı ve hak ihlallerinin tavan yaptığı bir ortamda karşılıyor.

Gündem Yayın: 22 Ekim 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 22.10.2018 17:59:02
Editör -
Okuma Süresi: 35 sn.
Google News

 Gazeteciler düşük ücretler ile karın tokluğuna çalışıyor, binlerce genç gazeteci geleceği belirsiz, kaygılı; iş arıyor. Cezaevlerindeki gazeteciler özgürlüğe kavuşamadığı gibi, sürekli yeni davalar açılıyor. Çok sayıda basın kurumu kapatıldı, kapatılıyor. Oto sansür ve sansür yayılıyor. Tüm baskılara rağmen alanlarda mesleklerini icra etmeye çalışan ve gazetecilikte ısrarlı bir duruş sergileyen tüm basın emekçilerinin Gazeteciler Bayramını kutlarken yeni yaşamlarında başarılar diliyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarının anısı önünde saygı ile eğiliyoruz” denildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.