İdlib’deki saldırılara protesto

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu tarafından Suriye'nin İdlib kentinde, rejim ve Rus uçakları tarafından düzenlenen saldırılara tepki göstermek amacıyla bir basın açıklaması düzenlendi.

Gündem Yayın: 29 Aralık 2019 - Pazar - Güncelleme: 29.12.2019 15:35:55
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu tarafından Suriye'nin İdlib kentinde, rejim ve Rus uçakları tarafından düzenlenen saldırılara tepki göstermek amacıyla bir basın açıklaması düzenlendi. Gülistan Caddesi, İnsan Hakları Anıtı önünde düzenlenen basın açıklamasını, platform adına Ramazan Çelikal okudu. Suriye'de 9 yıldır devam eden savaşın acı bilançosunun artmaya devam ettiğini belirten Çelikal; "Sivil ve savunmasız insanların katledilmesine kör, sağır ve dilsiz kalan bölgesel ve küresel güçlerin ahlaksız, vicdansız ve umursamaz tavrı Suriye'deki trajediyi bugün daha da ileriye taşıyor. 4 milyon insanın yaşadığı İdlib'te 2018 yılı Eylül ayında imzalanan mutabakata rağmen hala insanlar katlediliyor. Suriye İnsan Hakları Ağı'na göre, mutabakattan bu yana İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde rejim ve Rusya'nın saldırılarında bin 300'den fazla sivil öldü. 2019 yılı içerisinde Türkiye sınırı yakınına göç edenlerin sayısı ise bir milyonu aştı. Yalnızca geçen ay başından bu yana bölgede yerinden edilenlerin sayısı 215 bini buldu. Eğer gereken tepkiler verilmezse maalesef İdlib de diğer bölgeler gibi yıkıma uğrayacak ve ağır bir bilançoyla karşı karşıya kalacağız" diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.