İçişleri Bakanlığı’ndan 'bayram' genelgesi

Gündem Yayın: 29 Temmuz 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 29.07.2020 13:39:23
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Batman sınırları içerisinde olası trafik kazalarının önüne geçmek için karayollarında sıkı trafik tedbirleri uygulanacak. 7 gün 24 saat esasına göre uygulanacak olan bayram trafik tedbirleri kapsamında, karayollarında emniyet ve jandarmadan tarafından yeterli trafik personeli görevli olacak. İçişleri Bakanlığınca ‘2020 Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri’ kapsamında koronavirüs salgınının önlenmesine yönelik alınan tedbirlere uygun olarak, vatandaşların güvenli bir şekilde seyahatlerinin sağlanması için yoğun trafik tedbirleri planlandı. Trafik ekiplerince yürütülecek faaliyetlerde (iletişim/denetim/bilgilendirme) koronavirüs Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda tüm personel temizlik, maske ve fiziki mesafe kurallarına riayet edecek. Şehir içi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığında; Bilim Kurulu tarafından hazırlanan “Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi” esas alınarak gerekli hassasiyet gösterilecek.

TRAFİK EKİPLERİ GÖRÜNÜR OLACAK

İhtiyaç duyulduğunda polis ve jandarma trafik ekiplerince karma ekipler oluşturularak kural ihlallerinin en aza indirilmesi ve ölümlü kazaların önlenmesi için “Etkin, Sürekli ve Yoğun” bir denetim gerçekleştirilecek ve Trafik ekiplerinin karayolu güzergâhlarında tepe lambaları daima açık olacak şekilde “görünürlükleri” ön plana çıkarılarak, sürücüler üzerinde “Algılanan Yakalanma Riski Duygusu” sürekli canlı tutulacak. Radar denetimleri; hız kaynaklı kazaların yoğunlaştığı güzergâhlarda gündüz/gece saatlerinde çevirme ekipli olarak yapılacak. Ortalama Hız Tespit Sistemi Kurulu olan tüm otoyollarda “Ortalama Hız” denetimi yapılmaya devam edilecek. Terminallerde/ara istasyonlarda denetimler artırılacak, terminal ve izin verilen yerler dışında şehirlerarası otobüslerin kalkışlarına ve korsan taşımacılığa izin verilmeyecek. Sefere çıkan bütün otobüsler denetlenecek, şoförleri kural ihlali yapmamaları, sürücü ve yolcuları seyahat süresince emniyet kemeri takmaları, şoförler ise “taşıt kullanırken cep telefonu ile konuşmamaları” konusunda bilgilendirilecek. Şehir merkezlerinde, halkın yoğun olacağı kurban satış/kesim alanları, AVM ve mezarlıklarda ilave trafik tedbirleri artırılacak. Yaya Öncelikli Trafik Yılı kapsamında yaya önceliği/güvenliği konusundaki denetimlere ve bilgilendirme faaliyetlerine kesintisiz devam edilecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.