‘HUZUR VE GÜVEN İÇİN SAHADAYIZ’

10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle Batman'daki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle buluşan İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, çalışmalarıyla ilgili bilgiler paylaştı.

Yaşam Yayın: 12 Ocak 2020 - Pazar - Güncelleme: 12.01.2020 14:46:41
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 “KENTTE 47 BİN 72 PLAKALI ARAÇ MEVCUT”

Hafta sonu Batman Öğretmenevi  salonunda yapılan sohbetli toplantıda kentin sorunları tartışıldı. Öncelikli sorunlardan bir olan trafik sorununa açıklık getiren İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç; ''Sadece 72 Batman plakalı 47 bin aracımız mevcut. Bunun yanı sıra farklı plaka sayısının daha yüksek olduğu kentimizdeki araç sayısının da yaklaşık 100 bin. Toplamda 150 bin civarındaki araç sayısı bu ilin bu yükünü kaldıramıyor. Araç fazlalığının yanı sıra yol ve sokakların dar oluşundan trafik yoğunluğunun oluyor” dedi.

“3 AYDA 3 MİLYON TL CEZA KESİLDİ”

Öte yandan Siirt çevre yolunda yaşanan kazalara da açıklık getiren Kıraç; ''Siirt çevre yolunda aşırı hızdan dolayı yaşanan kazalara karşı sıkı denetim ve kontrollerimiz devam etmektedir. Çevre çevre karayolunda sürücüler hızlarını düşürmemekte. Sonuçta da yaşanan kazalar hepimizin canını yakmakta. Yaptığımız uygulamalar sonucunda hatalı ve aşırı hız yapan sürücülere son 3 ayda 3 milyon TL ceza kesildi. Bu uygulamalar caydırıcı oluyor, kontroller ve uygulamalarımızı devam ettireceğiz'' diye konuştu.

“UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK”

Kıraç tüm ekipleriyle 7/24 sahada olduklarını ifade eden Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, şöyle devam etti : “Bir çok alanda halkı huzursuz eden yasa dışı örgüt ve uyuşturucuya göz açtırmıyoruz. Genellikle Van bölgesinden gelen ve Kozluk ilçemizden Batman'a gelen uyuşturucu  ticareti yapanlara geçit vermeyeceğiz. Bundan  ötürü Kozluk'a Narkotik Büro kuracağız. Okul çevreleri cadde, sokak ve bir çok alanda halkımızın huzurunu sağlamak için sahadayız. Uygulamalarımızın yanı sıra dronelerle de kontrollerimiz sürmektedir.''

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.