Hürriyet sağlık kompleksi hizmete açıldı

Hürriyet mahallesindeki Hürriyet sağlık kompleksi hizmete girdi.

Gündem Yayın: 02 Ocak 2020 - Perşembe - Güncelleme: 02.01.2020 16:24:41
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Hürriyet mahallesindeki Hürriyet sağlık kompleksi hizmete girdi. Semt polikliniği, Sağlıklı Hayat Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezinden oluşan Hürriyet Sağlık Kompleksi son teknoloji cihazlar ile donatılarak hizmet vermeye başladı. İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu; “Hürriyet Mahallesinde bulunan Hürriyet Semt Kompleksini tamamlamış bulunmaktayız. Sağlıklı Hayat Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi ve Semt Polikliniğinden oluşan Hürriyet Sağlık Kompleksi son teknoloji tıbbı cihazlar ile donatılmıştır. Batman Bölge Devlet Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin yoğun olan mevcut hasta yükünü azaltmak, sağlık hizmetine erişimi kolaylaştırmak amacı ile yapılmış olan Hürriyet Semt Polikliniği 11 branş ve 14 poliklinikten oluşmaktadır. Dahiliye, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Psikiyatri, Göğüs Sağlığı ve Hastalıkları, Kardiyoloji, Üroloji, Göz Hastalıklar, Genel Cerrahi, Kulak Burun Boğaz Polikliniği ile Radyoloji ve Ultrason Odaları bulunmaktadır. Semt Polikliniğinde hizmet verecek olan birimlerde bulunan Dijital Röntgen Cihazı, Ultrasonografi, Ekokardiyografi, NST, Solunum Fonksiyon Testi, Üroflowmetri, KBB endovizyon sistemi, Biyomikroskop, otorefraktometre, tonometre ile Biyokimya ve Mikrobiyoloji Laboratuvarı tıbbı cihaz donanımları son teknoloji ile donatılmıştır” dedi.

“HERHANGİ BİR ÜCRET TALEP EDİLMEYECEK”              

Hürriyet Sağlıklı Hayat Merkezi’nin sağlığa yönelik risklerden birey ve toplumu korumak, sağlıklı hayat tarzını teşvik etmek, birinci basamak sağlık hizmetlerini güçlendirmek ve bu hizmetlere ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla kurulan çok amaçlı yapılar olduğunu ifade eden Pamukçu; şöyle devam etti : “Sağlıklı Hayat Merkezine vatandaşlar doğrudan başvuru yapabilecekleri gibi aile hekimlikleri aracılığıyla da başvuruda bulunabilecekler. Aldıkları hizmete karşılık herhangi bir ücret talep edilmeyecektir. 08.00-17.00 saatleri arasında açık olacak olan Merkezimizde Doktor, Laboratuvar teknisyeni, Psikolog, Diyetisyen, Çocuk Gelişimci, Sosyal Çalışmacı, Röntgen Teknisyeni, Hemşire ve Ebe görev yapacaktır. Aile Sağlığı Merkezimizde 1. basamak koruyucu sağlık hizmetlerinin tamamı verilecek olup, 5 aile hekimi ve 5 aile sağlığı çalışanı ile hizmet verilecektir. Sağlıklı Hayat Merkezlerinde sunulan hizmetler ile birinci basamakta sunulan koruyucu sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi hedeflenmektedir. Hürriyet Sağlık Kompleksinin Semt sakinlerine ve Batman halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.