‘Hiçbir katliam halkların yargısından kurtulmadı’

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 28 Aralık 2011 yılında yaşanan Roboski katliamının yıldönümünde basın açıklaması yaptı. HDP il örgütü tarafından, merkez ilçe binasında tertiplenen basın açıklamasına HDP, BDP il yönetimleri, TJA bileşenleri ve partililer katıldı.

Gündem Yayın: 28 Aralık 2018 - Cuma - Güncelleme: 28.12.2018 21:40:55
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Basın açıklamasını okuyan HDP Merkez İlçe Yöneticisi Mehmet Doğu, Roboski Köyü’nde 28 Aralık 2011 tarihinde yaşanan olayı hatırlatarak, “34 insanımızın kazan bombalarıyla paramparça edildiği Roboski Katliamı, başka bir ülkede olsa hükümetlerin düşmesi gerekirken Türkiye’de ise, bir tek kişi dahi istifa etmedi. Tam aksine bu katliamda sorumluluğu bulunanlar adeta ödüllendirildi ve ödüllendirilmeye de devam ediliyor. Roboski’de katledilenlerin ailelerine yönelik her türlü hukuksuzluk ve adaletsizlik reva görüldü. Askeri ve siyasi sorumlular yargı önüne çıkarılmadı, ama o katliamda ailesinden çok kişiyi kaybetmiş olan Şırnak Vekilimiz Ferhat Encü, dokunulmazlığı olmasına rağmen 4 Kasım’da tutuklandı. İnsanlığa karşı işlenin bütün bu suçları yok saymak, unutturmak, yada üstünü örtmek mümkün değildir. Roboski katliamının üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin, bu katliamın faillere yargı önüne çıkarılarak cezalandırılmadan, kalıcı adil ve onarıcı bir toplumsal huzur sağlanamayacaktır. Tarihte kim tarafından yapılırsa yapılsın, hiçbir katliam ve insanlık suçu halkların yargısından ve adaletinden kurtulamamıştır. Katliamı gerçekleştirenlerden mutlaka hesap soracağız. Adalet sağlanıncaya kadar Roboski’de donan kanımız toprağa karışmayacaktır” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.