“HES’le çevre diye bir şey kalmayacak”

Zorê Vadisi’ne yapılması planlanan HES projesinin yüzde 70’nin Diyarbakır sınırlarında olduğuna dikkat çeken ekolojist Hüseyin Akıl, Batman İl Genel Meclisi’nin aldığı kararın geçersiz olduğunu belirterek yargıya başvuracaklarını ifade etti.

Yaşam Yayın: 03 Ocak 2021 - Pazar - Güncelleme: 03.01.2021 23:27:04
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

ZORE’DEKİ HES YARGIYA TAŞINIYOR

Yetki kararının Diyarbakır’da olmasına rağmen Batman İl Genel Meclisinden çıkan kararın geçersiz olduğunu kaydeden Akıl, başta Maya Enerji Üretimi Limited Şirketi olmak üzere bu projenin içinde olan herkesin suç işlediğini söyledi. Köylülerin projenin iptali için binin üzerinde imza toplayarak itirazda bulunduğunu aktaran Akıl, projenin ekolojik ve ekonomik yıkıntıdan başka hiçbir getirisinin olmayacağının altını çizdi. Köylülerle birlikte karara itiraz edeceklerini dile getiren Akıl, projenin Anayasa’nın 56’ncı maddesine de aykırı olduğunu belirtti. Akıl, “HES’le çevre diye bir şey kalmayacak. Dolayısıyla iptalini istiyoruz. Köylüler, çevre örgütleri, STK’lar, ekoloji aktivistleri olarak kanuni bütün yollara başvuru yapacağız. Bu projenin yüzde 70’i Diyarbakır'da kalıyor. Ancak Batman İl Genel Meclisi tarafından onaylandı. Bu başlı başına yetkisizlik kararı olmaya yeten bir projedir. Köylüler ile birlikte mahkemeye başvurmaya hazırlanıyoruz” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.