‘HEMŞİRELER GÜNÜ KUTLU OLSUN’

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, ‘Hemşireler Günü’ nedeniyle mesaj yayımladı.

Yaşam Yayın: 12 Mayıs 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 12.05.2021 17:39:27
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Yalçın; “Her koşulda milletimize fedakarca müşfik ellerini uzatan tüm sağlık çalışanlarımız gibi hemşirelerimizde alkış ve takdirden çok daha fazlasını hak etmektedir. Sağlık sisteminin taşıyıcı dinamiği hemşireler, bir Hemşireler Günü’ne daha buruk bir sevinçle girdiler. Buruklar çünkü dünden bugüne değişen tek şey taşıdıkları yükün artması oldu.  Artan iş yükü ile ödenen bu ücret doğru orantılı mı, Bakanlığın buna cevap vermesi gerekir. Bu arada Bakanlık;

- Görevlerinin yanında ilave işler yaptırılan,

-Yetersiz istihdam nedeniyle 4 kat yoğun çalıştırılan,

-Mesai saatleri en uzun, nöbetleri en fazla kamu çalışanı olmalarına rağmen alın terlerinin karşılığını bir türlü alamayan, hemşirelere de cevap vermeli!

Pek çok sorunun tetikleyicisi, alın terini tırpanlayan döner sermaye sistemini söylemeye bile gerek yok. Bakanlık pandemi sürecinde yapmış olduğu ek ödeme düzenlemeleriyle, bu hususta çözümden yana olmadığını maalesef defaatle göstermiştir. Oysa çalışanların belli bir kesimini mutlu etme amacı güden düzenlemelerle ne gün kurtarılır ne yüzler güler ne de sistem ayakta durur.

Bu duygu ve düşüncelerle fedakar hemşirelerimizin Hemşireler Gününü tebrik ediyor, başta Bakanlık olmak üzere tüm yetkilileri, sağlık çalışanları için alkış ve takdirden daha fazlasını yapmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.