"Hedefimiz Batman'a Tıp Fakültesi kazandırmak"

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Batman Üniversitesi'ne Tıp Fakültesi kazandırma hedeflerinin olduğunu belirterek, amaçlarının Batman’ın büyümesine, gelişmesine katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Yaşam Yayın: 20 Mayıs 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 20.05.2019 14:50:43
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Batman Üniversitesi'ne Tıp Fakültesi kazandırma hedeflerinin olduğunu belirterek, amaçlarının Batman’ın büyümesine, gelişmesine katkı sağlamak olduğunu söyledi. İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen "Bir Kardeşlik Türküsü Anadolu" konulu söyleşi programı Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Konferans Salonu'nda düzenlendi. Söyleşide Proje Koordinatörü Gazeteci Ahmet Külekçi ve Gazeteci Yazar Yaşar İçen, Batman Üniversitesi öğrencileriyle buluştu. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa Vali Yardımcısı Mekan Çeviren, Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, kamu kurumu ve STK temsilcileri ile üniversite personeli ve öğrencileri katıldı. Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Rektör Durmuş, Batman'ın güvenli bir şehir olduğunu belirterek, "Batman her gelen burayı gördükten sonra, 'Biz Batman'ı böyle bilmiyorduk' diyor. 'Batman ne kadar güzel bir şehirmiş. Batman harikaymış' diyorlar. Batman aslında büyük ve modern bir şehir, huzur şehridir. Batman 450 bin merkez nüfusu olan bölge şehirlerinden, mesela Elâzığ’dan büyük, merkez nüfusu olarak. Batman şehri sınıra 200 kilometre kadar yaklaşabilecek bir şehir. Sanayinin merkezi olabilecek, sanayi kapasitesi olan bir şehir. Batman'da çok değerli girişimciler var ve bu insanlar sanayiye yönlendirildiği anda burası hem serhad şehri olacak hem de sanayi yönünden gelişmiş olacak. İş merkezi olacak. Çünkü bu kültür burada var. Üniversitemiz, mühendislik ağırlıklı olduğu için, birçok üniversitede olmayan, teknoloji geliştirme bölgesini faaliyete geçirdi. İnşallah bu da Batman'da sanayinin gelişmesini sağlayacaktır" dedi.

“ÖN YARGILARI KIRILMALI”

Durmuş, Batman Üniversitesi'ne Tıp Fakültesi kazandırma hedeflerinin de olduğunu aktararak, amaçlarının Batman’ın büyümesine, gelişmesine katkı sağlamak olduğunu söyledi. "Doğu ve Güneydoğu Bölgelerimiz ile özellikle Karadeniz Bölgemiz arasında gönül köprülerinin kurulmasını, dayanışma, kaynaşma ve paylaşma ruhunun gelişmesini istiyoruz" diyen Proje Koordinatörü Ahmet Külekçi ise, "Buna çok ihtiyacımız var. Birbirimizi anlamak, ön yargılarımızı kırmak noktasında bu tür etkinliklere çok ihtiyacımız var" diye konuştu. "Üniversite gençliğimiz özellikle bu son süreçte yaşananlardan sonra her şeyi çok daha iyi biliyor, çok daha iyi analiz edebiliyor" diyen Külekçi, "Üniversite gençliğimiz ülkemizde yaşanan ve yaşanacak tüm olumlu ve olumsuzlukların en iyi hesabını yapan sizler, bundan sonraki süreçte idareyi alacaksınız. Bizler, bundan sonraki süreçte sizlerin çok başarılı olacağınıza inanıyoruz. Çünkü yeni nesil, yeni gençlik her şeyin çok daha farkındadır." ifadelerini kullandı. Yaklaşık bir saat süren söyleşinin ardından Külekçi ve İçen, öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.