HDP’den Gözaltılara Tepki

HDP Batman İl Örgütü, gözaltına alındıktan bir süre sonra da tutuklanan HDP Batman İl Eş Başkanı Nizamettin Toğuç ve diğer gözaltıların tutukluluk durumlarını protesto amaçlı İl binasında bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Gündem Yayın: 10 Ekim 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 10.10.2018 17:14:49
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Bir süre önce aynı nedenle il binası önünde basın açıklaması yapmak isteyen HDP’li gruba polis müdahale etmiş ve açıklamanın dışarda yapılmasına izin vermemişti. Dün ise HDP yönetimi, polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı ortamda basın açıklamasını bu sefer İl binasında gerçekleştirdi.

Basın açıklamasına HDP İl Eş Başkanı Berivan Helen Işık, HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki ve parti bileşenleri katıldı.  Burada konuşan Eş Başkan Işık, “HDP olarak, bize yapılan antidemokratik siyasetin karşısında dik duracağımızı belirtiyoruz. Sizin de bildiğiniz gibi, 4 gün önce İl Eş Başkanımız Nizamettin Toğuç, 4 gün gözaltında tutuldu. Daha sonrasında tutuklanıp cezaevine gönderildi ve onun şahsında arkadaşlarımızın, var olan hukuksuzluğa, siyasi soykırımına son verilmesini istiyoruz” dedi. Işık’ın ardından söz alan HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, “ Sadece İl Eş Başkanımız değil, en az 8 ilde yaklaşık 150 kişiyle ilgili bir gözaltı kararı var. Edindiğimiz bilgiye göre şu ana kadar yaklaşık 90 tane Halkaların Demokratik Partisinin, Demokratik Bölgeler Partisinin, Demokratik Toplum Kongresi’nin ve TJA’nın aktivist ve yöneticilerinin gözaltına alınmış olması, Kürt siyasal hareketine, Kürt siyasetinin demokratik ve siyasal yollarla çözülmesini isteyenlere verilmiş bir gözdağı olarak tarafımızdan değerlendiriliyor. 90’nı aşkın arkadaşımız şu saate kadar gözaltına alındı. Aralarında İl Eş Başkanımız vardı, Diyarbakır İl Eş Başkanımız vardı. DTK divanının neredeyse yarısı gözaltındadır. Bu, ilk kez karşılaştığımız bir durum değildir arkadaşlar; 2009’dan beri aralıklı olarak Kürt siyasi hareketine yönelik, siyasi soykırım operasyonları yürütülüyor. Fakat bu siyasi soykırım operasyonları bugüne kadar başarıya ulaşmış değil, bundan sonra da hiç kuşkunuz olmasın başarıya ulaşamayacaktır.” İfadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.