HDP’den Batman Park açıklaması

Batman Park'ın Satışı ile ilgili HDP Batman İl Örgütü tarafından basın açıklaması yapıldı.

Yaşam Yayın: 26 Kasım 2021 - Cuma - Güncelleme: 26.11.2021 21:37:22
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

HDP İl binası önünde yapılan açıklamaya HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, görevden uzaklaştırılan Belediye Eşbaşkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir, İl Eşbaşkanları ile partililer katıldı. HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, "Diğer belediyelerde olduğu gibi belediyeye, yani bu halka ait gayrimenkuller yandaşlara ısrarlı bir şekilde peşkeş çekiliyor. Bunu sadece biz söylemiyoruz. Yapılan yolsuzluklar nerelere, kimlere peşkeş çekildiği, hangi alanların kimlere rant olarak açıldığı, kimlere kaç bin liralık hediyeler verildiği kalem kalem açıklanmış vaziyette. Batman'da da tam da bu pratiğin bir örneği olarak Batman Belediyesine, yani bu halka ait bir gayrimenkul usulsüz bir şekilde Ak Partinin İl Başkanına ve yandaşlarına peşkeş çekilmeye, onlara devredilmeye çalışılıyor" dedi.

Konuyla ilgili olarak Belediye Eşbaşkanı Songül Korkmaz yaptığı açıklamada; "En büyük şehir soygunu olan rant, yolsuzluk ve kanunsuzluk hali ile faaliyetlerine devam eden kayyum sisteminin son icraatı Batman Belediyesinin en büyük gayrimenkulü olan Batman Park olarak bilinen AVM’yi adrese teslim satışa çıkarılmaktadır. Batmanın en işlek yerinde bulunan bin 200 araçlık otoparka, elli bin metre kare kapalı alana, 91 mağaza, bir sinema salonuna, sportif oyun alanına ve 500 kişinin çalıştığı iki katlı çağrı merkezine sahip bu alışveriş merkezi bir oldu bitti ile kelepir fiyatına Ak Partililerden oluşan Golden Park AŞ’ye peşkeş çekilmektedir. Sadece arsa bedeli 100 milyon, inşaat yapım maliyeti 200 milyon olan bu alış veriş merkezini 150 milyon TL’ye satışa çıkarılması Ak Parti yönetimi ile kayyum arasındaki kapalı kapılar arkasındaki pazarlıklarla kendi aralarında paylaşmak üzerinde anlaştıkları görülmektedir. Bizlerin ve halkımızın ranta dayalı bu paylaşım satışına karşı geliştirdiğimiz direnişte Batman Parkı satışı gerçekleştirilemedi. Bundan sonraki süreçte de bu işin takipçisi olacağız ve müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.