‘Hayvanlara şiddet uygulayanlara para cezası veriliyor’

Batman Barosu Hayvan Hakları Komisyonu avukatlarından Mesut Önel, Bilal Çelik, Sümeyye Yıldız, Gülçin Duran, Şilan Kaya, Sibel Kına, Bünyamin Borak ve Melissa Epatay Radyo Yüksel’de Ferhat’ın konuğu oldular.

Yaşam Yayın: 11 Şubat 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 11.02.2019 14:13:05
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

AVUKATLAR RADYO YÜKSEL’DEYDİ

Hayvan haklarının konuşulduğu programda, Batman Barosu’nun hayvan haklarıyla ilgili ne gibi faaliyetlerde bulunduğu, sokak hayvanlarına uygulanan şiddeti  ve hayvanlara zarar verenler hakkındaki hukuki düzenlemelerin neler olduğu konuşuldu. Batman Barosu avukatlarından Sümeyye Yıldız, “Daha önce Baromuz bünyesinde böyle bir komisyon yoktu. Yaklaşık üç ay önce Batman Barosu bünyesinde kurulduk. Kurulma amacımız sokak hayvanlarının şiddet görüyor ve istismar ediliyor olması. Kediler, köpekler ve diğer canlılar çoğunlukla önemsenmiyor. Canlarının yanması, yaşam alanlarına müdahale edilmesi, açlıkla mücadeleleri derken çok kötü şartlarla karşı karşıya bırakıyoruz hayvan dostlarımızı. Bütün bu sorunları göz önüne alarak Batman Barosu bünyesinde Hayvan Hakları Komisyonumuzu kurduk” dedi.  Batman Barosu avukatlarından Avukat Sibel Kına ise, “Hayvanları korumaya yönelik 2004'te kabul edilen hayvanları koruma kanunu mevcuttur. Hayvanları koruma kanununun 4. kısmında hayvanlara zarar verenlere yönelik cezai yaptırımlar bulunmaktadır. Maalesef ki bu  idari para cezasıyla sınırlı kalmaktadır. Hayvanları koruma kanununda kabahat olan hayvanlara zarar verme yeni düzenlemede suç olarak kabul edilecek ve hapis cezası gibi cezai yaptırımlar barındıracak. Yeni düzenleme için oluşturulan taslaklar henüz yasallaşmamıştır. Temennimiz en yakın zamanda yasallaşması yönünde” diye konuştu.

“153’Ü ARAYABİLİRSİNİZ”

Gerekli merciilere gerekli taleplerde bulunduklarını belirten Avukat Gülçin Duran,  “Vatandaşlar, sokakta zor durumda olan bir hayvan gördüklerinde zor durumda olan hayvan dostlarımıza genel çağrı hattı olan 153’ü arayarak yardım talebinde bulunabilirsiniz. Bunun dışında, komisyonumuz olarak barınak ziyaretinde bulunduk. Eksikleri gidermek adına gerekli merciilere gerekli taleplerde bulunduk. Fakat sizlerde destek amaçlı barınak ziyaretlerinde bulunabilir; yem-mama-su ve ilaç  tahsisinde bulunabilirsiniz. Bunun dışında kedi- köpek evleri yapabilir, parklara-sokaklara yemek kapları koyabilirsiniz’’ ifadelerini kullandı. Aktif olarak çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Avukat Şilan Kaya şöyle konuştu : “Biz hayvan hakları komisyonu olarak, bu farkındalığı yaratmak  ve daha geniş kitlelere ulaşmak adına, sosyal medyada yer alıyoruz. Bu kapsamda çalışmalara aktif olarak devam ediyoruz. Dinleyiciler Twitter ve Instgramda  batmanhayvanhaklarıkomisyonu yazarak sayfamızı takip edebilirler. Ayrıca irtibat numaralarımız sosyal medya hesaplarımızda mevcuttur.’’ Öte yandan Avukatlar, Radyo Yüksel çalışanları ve yönetimine hayvanlarla ilgili duyarlılıklarından dolayı teşekkür ettiler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.