'Hayat namazla güzeldir'

Batman'da düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" konulu konferansta konuşan Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman, böylesi bir asırda Müslümanları ayağa kaldıracak, diriltecek tek şeyin namaz olduğunu söyledi.

Gündem Yayın: 16 Haziran 2019 - Pazar - Güncelleme: 16.06.2019 19:40:23
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Batman'da düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" konulu konferansta konuşan Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman, böylesi bir asırda Müslümanları ayağa kaldıracak, diriltecek tek şeyin namaz olduğunu söyledi. Batman'da, Kur'an Nesli Platformu tarafından düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" konulu programda, ümmetin içinde bulunduğu kötü durumun en önemli sebebinin namazsızlık olduğuna işaret edilerek 'Namaz'ın önemine vurgu yapıldı. Kur'an Nesli Platformu Batman İl Koordinatörlüğü tarafından "Hayat Namazla Güzeldir" konulu bir konferans düzenlendi. Batman İl Kültür Müdürlüğü'nde düzenlenen programa; HÜDA PAR Genel İstişare Kurulu Başkanı İsa Aydın, İl Başkanı Davut Şahin, Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, Kur'an Nesli Platformu Başkanı Molla Beşir Şimşek, bölgenin kanaat önderleri ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Sunuculuğunu Mehmet Emin Uraz'ın yaptığı program, Selimiye Medresesi hafızlarından İbrahim Ertaş'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açılış ve selamlama konuşmasını yapan Kur'an Nesli Platformu genel koordinatörlerinden Mehmet Emin Sütçü, çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Kur'an Nesli Platformu olarak 2011'den bu yana Kur'an'ı anlamak ve hayata rengini vermek adına birçok faaliyet yürüttüklerini belirten Sütçü, "Kur'an'ı anlamaya dönük yapılan sınavlar, Kur'an-ı Kerim öğretim programları, konferanslar, seminerler ve daha sayamadığımız birçok özverili çalışmasıyla adından söz ettiren platformumuzun, belki de en önemli çalışmalarından biri, 'Hayat Namazla Güzeldir' teması kapsamında yürütülen faaliyetlerdir. Bizler biliyoruz ki, imandan sonraki en büyük hakikattir namaz. Terke uğradığında türlü belaların yağmur gibi üzerimize inmesine sebep olan ibadettir namaz. Namaz, bir kulluk ilanı, yüce bir saltanat karşısında bir itaat beyanı, bir teslimiyet nişanıdır" dedi. Açılış konuşmasının ardından program, sinevizyon gösterimi ve seslendirilen ilahilerle devam etti. Daha sonra kürsüye gelen Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman, "Hayat Namazla Güzeldir" konulu bir konuşma yaptı.
Maneviyatın silindiği, toplumun ayarlarının bozulduğu bir asırda yaşadıklarını söyleyen Yaman, böylesi bir asırda Müslümanları ayağa kaldıracak, diriltecek tek şeyin namaz olduğunu kaydetti.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.