Havai fişek ve konvoy uyarısı!

Batman'da Valilik tarafından alınan bir kararla özel günlerde ve kutlamalarda kullanılan havai fişeklerin kullanımı sınırlandırıldı.

Gündem Yayın: 11 Eylül 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 11.09.2019 15:37:30
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kent genelinde alınan kararla özellikle özel günlerde ve kutlamalarda kullanılan havai fişeklerin kullanımının sınırlandırıldığı bildirildi. Açıklamada, havai fişekler ve diğer piroteknik maddelerin satışı, bulundurulması ve kullanımının zaman ve mekân açısından sınırlandırıldığı, satışını yapan, bulunduran ve kullananlar hakkında ceza uygulanacağı ifade edildi. Açıklamada, "İlimizde nişan, düğün, uğurlama, sünnet ve spor müsabakası gibi organizasyonlar sırasında meskûn mahalde havai fişek diye tabir edilen piroteknik maddelerin kullanımında ve düğün konvoylarında artış olduğu görülmektedir. Ayrıca bu maddelerin izinsiz, usulüne aykırı, zamansız ve uygunsuz yerlerde kullanımı ile çevresel gürültü seviyesi sınır değerleri aşılmakta, bu durumdan dolayı vatandaşlarımızda korku, heyecan ve panik yaşanmakta, halkın can ve mal güvenliği tehlikeye girmektedir. Bu durumun önüne geçilmesine ilişkin olarak, yasalarımızda başkalarının huzur ve güvenini bozacak gürültüye neden olan kişi ve işletmeler ile gerçek ve tüzel kişilere Türk Ceza Kanunu, Kabahatler Kanunu ve Çevre Kanununun bazı hükümleri ile gürültü kirliliğine karşı yaptırım öngörülmüştür" denildi. Yasağın çiğnenmesi durumunda cezai işlemin yapılacağı belirtilen açıklamanın devamında, "İlimiz sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının ve kamu esenliğinin sağlanması amacıyla, 14 Ağustos 1987 tarihli ve 87/12028 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren tekel dışı bırakılan patlayıcı maddelerle av malzemesi ve benzerlerinin üretimi, ithali, taşınması, saklanması, depolanması, satışı, kullanılması, yok edilmesi, denetlenmesi usul ve esaslarına ilişkin tüzük ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11' inci maddesinin (a) ve (c) fıkraları gereğince aşağıda belirtilen hususlara aynen uyulacaktır" şeklinde belirtildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.