‘Hastanelerde şiddet olayları son bulsun’

Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesinde bir hasta yakını, sağlık kuruluşunda görevli personeli darp etti. Sağlık Sen, basın açıklaması ile olayı kınadı.

Gündem Yayın: 23 Eylül 2018 - Pazar - Güncelleme: 23.09.2018 16:04:33
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde bir hasta yakınının görevli sağlık personeline saldırması, Sağlık sendikası üyelerini ayağa kaldırdı. Hastane bahçesinde düzenlenen basın açıklamasına, Sağlık sen Batman Şube Başkanı Zahir Seven, yöneticiler ve hastane personelleri katıldı. Olayı kınayan Seven, neredeyse her gün sağlık kurumlarında sözel veya fiziksel şiddet gerçekleştiğini belirtti. Seven, “Toplumun temel problemlerinden biri haline gelen şiddet olayları sağlıkta şiddet noktasında ise had safhaya ulaşmıştır. Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde görevi başında hastalarına sağlık hizmeti veren sağlık çalışanlarımıza yönelik bir şiddet olayı gerçekleştirilmiştir. Bir hasta yakını tarafından gerçekleştirilen bu menfur olay karşısında bugün burada çalışma arkadaşlarımızın yanında ve her türlü şiddetin karşısında olduğumuzu bir kez daha tüm ilgili ve yetkililere ilan ediyoruz. Ve diyoruz ki adı üstünde Hasta-Hane yani ‘Hastaneler yol geçen hanı olmasın’ Gün be gün artan sağlıkta şiddet olaylarının temel psikolojik ve  sosyolojik bir çok tahrik edici unsurlardan kaynaklandığı ve artık patolojik bir hal aldığı apaçık bir gerçektir. Bu durumun önüne geçilmesi hususunda Sağlık Bakanlığı’na sunduğumuz bir çok öneri–ki en önemlisi beyaz kod uygulaması- hayata geçirilmiş olmakla birlikte ne yazık ki sahada bunun etkin bir şekilde kullanılmadığını gözlemlemekteyiz” diye konuştu. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.