Hasta almaya giden ambulanslar yolda mahsur kaldı

Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Ulaş ve Yayladüzü köyüne hasta almaya giden ambulanslar ve içerisindeki ekip, kar ve tipi nedeniyle yolda mahsur kaldı.

Gündem Yayın: 02 Şubat 2020 - Pazar - Güncelleme: 02.02.2020 13:27:06
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Ulaş ve Yayladüzü köyüne hasta almaya giden ambulanslar ve içerisindeki ekip, kar ve tipi nedeniyle yolda mahsur kaldı. Yayladüzü köyünde 1 çocuk, Ulaş köyünde ise bir kadının hasta olduğunu 112 acil servis ekiplerine bildiren yakınları, hastanın köylerden alınması için yardım istedi. Gercüş Devlet Hastanesine bağlı sağlık ekipleri, ambulansla köye gitmek için hareket etti. İlçeden yaklaşık 20 ile 30 kilometre uzaklaştıktan sonra kar ve tipi nedeniyle kara saplanan ambulanslar köye gidemeyince, Özel İdare ekiplerinden yardım istendi. Yaklaşık bir saatlik beklemenin ardından gelen özel idare ekipleri, iş makinesiyle yolu açarak ambulans ve hastaları kurtarıldı. Ambulansla Batman Bölge Devlet Hastanesine kaldırılan Ömer Basel’in sağlık durumunun ise iyi olduğu öğrenildi.         

                          

BELEDİYE EK TEDBİRLER ALDI

Batman Belediyesi, Batman kent merkezine yağan kar yağışıyla nedeniyle ek tedbirler aldı. Tüm birimlerin teyakkuzda olduğunu ifade eden Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, Fen, BASKİ, Temizlik, İtfaiye, Ulaşım, Alo 153 Beyaz Masa hattı, Mezarlık Müdürlüğünün başta olmak üzere Belediye Başkanlığına bağlı tüm ekiplerin teyakkuzda 7/24 bekletildiğini söyledi. Trafik kazalarının yaşanmaması, vatandaşların maddi ve hayati herhangi bir sorunla karşılaşmaması için çalışmaların devam ettiğini kaydeden Eş Başkanlar;  ana ve ara arterlerde tuzlama ve kumlama çalışması gerçekleştiren Belediye Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 42 personel, 2 greyder, 8 kamyon, 2 kar küreme, 1 loder, 2 tuzlama ve 12 kepçe aracıyla ile vatandaşlara hizmet etmek için gece geç saatlere kadar aralıksız çalıştığını söyledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.