Hasankeyf'te su seviyesi 60 metreye ulaştı

Türkiye'nin vizyon projesi olan Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında yapılan Ilısu Barajı Hidroelektrik Santrali'nde (HES) su kotunun istenilen seviyeye ulaşmasıyla birlikte bölgenin gelişimi de olumlu olarak değişmeye başladı.

Yaşam Yayın: 10 Mayıs 2020 - Pazar - Güncelleme: 10.05.2020 00:46:22
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Türkiye'nin vizyon projesi olan Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında yapılan Ilısu Barajı Hidroelektrik Santrali'nde (HES) su kotunun istenilen seviyeye ulaşmasıyla birlikte bölgenin gelişimi de olumlu olarak değişmeye başladı. Baraj gölünde su seviyesinin 119 metreye depolanan su miktarının ise 8.8 milyar metreküpe ulaşmasıyla birlikte Hasankeyf ilçesinde de su seviyesi yaklaşık 60 metreye ulaştı. Su seviyesinin yükselmesiyle birlikte Hasankeyf ilçesinde bulunan Batman Üniversitesi Hasankeyf Uygulama Oteli sahile kavuştu. Su seviyesinin Batı Raman eteklerinde de yaklaşık 20 metre yükselmesiyle birlikte üniversitenin Batı Raman Kampusu da sahile kavuştu. Ilısu Barajı’nın bölgenin her alanda kaderini değiştirmeye başladığını belirten Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, “Türkiye’nin vizyon projesinde su tutulmasının ardından su seviyesinin 119 metre depolanan su miktarının ise 8.8 milyar metreküpe ulaştığı Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santrali Projesi’nde enerji üretiminde ilk testlerin başarıyla sonuçlanması tüm Türkiye’yi olduğu gibi bizleri de heyecanlandırdı” dedi. 
   
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.