‘Halkı zehirleyenler cezalandırılmalı’

Batman SAĞ-ÇEV Başkanı Sıtkı Güneş, anız yakarak Batman halkını zehirleyenlerin tespit edilip derhal cezalandırılmaları noktasında çağrıda bulundu.

Gündem Yayın: 15 Eylül 2018 - Cumartesi - Güncelleme: 15.09.2018 17:33:15
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 Anız yakarak Batman halkının adeta zehirli hava solumasına neden olanların derhal deşifre edilip cezalandırılmaları gerektiğini belirten Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV) Başkanı Sıtkı Güneş, yetkilileri acilen önlem almaya çağırdı. Anız yakılarak halka karşı suç işlendiğini belirten Güneş, “Anız yangınlarından kaynaklanan dumanlar halkın sağlığını tehdit ediyor. Halka karşı suç işleniyor. Yetkililerin bu suçu işleyenleri deşifre edip etkili ve caydırıcı bir şekilde cezalandırması lazım. Önlemler konusunda Silvan ve Bismil Kaymakamlıklarıyla ciddi bir iletişime girilmeli. Oradaki yetkililer harekete geçirilmeli. Anızlar genellikle gece yarısından sonra yakılıyor. Alınacak önlemler kapsamında kolluk kuvvetlerinin o saatlerde devriye gezmesi lazım. Halkı zehirleyenleri önlemek için ne gerekiyorsa yapılmalı. Kalp hastaları var, çocuklar var, nefes darlığı çeken insanlar var. Halkımızı zehirlemeye kimsenin hakkı yok. Yetkililer bu suça dur demeli artık. Bu insanlar, anız yakanlar halkımıza karşı suç işliyorlar. En ağır ve hızlı bir şekilde cezalandırılmaları için yetkililer ne gerekiyorsa yapmalı. Halk olarak, STK'lar olarak yetkililerden beklentimiz budur" diye konuştu. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.