Halk Oyunları Yarışması yapıldı

2018-2019 Okul Sporları Faaliyet Programında yer alan Halk Oyunları İl içi yarışmaları 19 Mayıs Spor Salonunda görkemli bir şekilde yapıldı.

Yayın: 14 Şubat 2019 - Perşembe - Güncelleme: 14.02.2019 18:35:13
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 Farklı kategorilerde yapılan yarışma sonucunda dereceye girenlere kupa ve madalyalar verildi. Şenlik, birlik ve beraberlik içerisinde geçen yarışmada ekipler, jüri üyeleri karşısında hünerlerini sergilediler. 4.cü olan takımlara Özel Basut Koleji Yönetim Kurulu üyesi Gülay Basut, 3.cü olan takımlara Halk Oyunları İl Temsilcisi Sedat Dilekçi, 2.ci olan takımlara Gençlik ve Spor Şube Müdürü Burak Eren ve il şampiyonu olan takımlara ise Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren ödüllerini verdi. Yapılan yarışmayı izleyen ve ekipleri tek tek tebrik eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren, kültür ve geleneklerin yaşatılması, ileriki nesillere aktarılması için Halk Oyunlarını önemsediklerini ve desteklediklerini söyledi. İl Müdürü Eren; “Halk Oyunları bizim kültürümüzdür. Örf ve adetlerimizin, gelenek ve göreneklerimizin yaşatılması ve hak ettiği konuma getirilmesi için usta öğreticilerimiz büyük bir çaba sarf ediyorlar. Bizim için katılım sağlayan tüm ekipler birincidir. Çünkü kültürler yarışamaz, aksine bizim zenginliğimizdir” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.