Halk Kültürü Belgesel Projesi çalışmaları başladı

Batman'ın kadim halk kültürünü tanıtmak ve yaşatmak amacıyla Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in öncülüğünde Halk Kültürü Projesinin derleme çalışmaları başladı.

Yaşam Yayın: 15 Ocak 2022 - Cumartesi - Güncelleme: 15.01.2022 11:14:56
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Sason’da ilk çekimleri yapılan proje, Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Görkem Duran Gültekin tarafından yürütülüyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü Veysi Bozkurt, Sason ÇATOM Müdürü Muhsine Bozkurt ve Çilek Anaokulu Müdürü Cihan Kaya'nın lise öğrencileriyle birlikte organize ettiği Rumi Yılbaşı kutlamaları çerçevesinde Sason’da yapılan çekimlerde projenin ilk derleme çalışmaları gerçekleştirildi. İlçe halkının da yoğun ilgisiyle renkli görüntülere sahne olan kutlamalara Batman Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akbaş, proje yürütücüsü Dr. Öğretim Üyesi Görkem Duran Gültekin ve proje ekibi katıldı. Batman'ın kültürel değerlerinin kayda geçirilerek kitaplaştırılması ve ardından belgesele dönüştürülmesinin hedeflendiği proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman’ın tarihi ve kültürel değerlerini önemsediklerini ve proje ile birlikte bu değerleri gelecek nesillere aktarmayı amaçladıklarını söyledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.