‘Halepçe şehitlerini saygıyla anıyoruz’

Batman Belediyesi Eş Başkanları Songül Korkmaz ve Dr. Mehmet Demir, 16 Mart 1988 tarihinde Irak devrik lideri Saddam Hüseyin tarafından Halepçe’de Kürtlere karşı kimyasal gazla gerçekleştirilen soykırımın 32. yıldönümü münasebetiyle basın açıklaması yaptılar.

Gündem Yayın: 16 Mart 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 16.03.2020 12:27:57
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Belediyesi Eş Başkanları Songül Korkmaz ve Dr. Mehmet Demir, 16 Mart 1988 tarihinde Irak devrik lideri Saddam Hüseyin tarafından Halepçe’de Kürtlere karşı kimyasal gazla gerçekleştirilen soykırımın 32. yıldönümü münasebetiyle basın açıklaması yaptılar. Irak-İran savaşı sırasında dönemin Irak lideri Saddam Hüseyin tarafından Kürtlere karşı gerçekleştirilen kimyasal saldırı sırasında Halepçe’de 5 binden fazla insanın yaşamını yitirdiğini belirten Eş Başkanlar; “Tarihte nice diktatör halkına ve insanlığa büyük zararlar vererek iktidarlarını ve zulümlerini sürdürmek gayreti içine girmişlerdir. İnsanlık tarihi, büyük bedellerin ödendiği bu varlık ve yokluk mücadelelerinde hak ve haksızlık mücadelesinde sonuç itibariyle mazlumların zaferi, zalimlerin yok edilmeleriyle sonuçlanan örneklerle doludur. Kürt halkının zalimlere karşı destansı mücadelesi Dehak’ın zulmüne karşı Kawa’nın direnişiyle nasıl Newroz ateşinin ruhunda tarihselleştiyse Mazlum Halepçe halkının ahı da Saddam Hüseyin’in darağacında sallanması ile sonuçlanmıştır. Bizler dünyanın neresinde ve hangi gerekçe ile yapılıyor olursa olsun egemenlerin insanlara baskı ve zulüm ederek haklarını gasp etmelerini şiddetle kınıyoruz. Halepçe’de Kürtlere 32 yıl önce uygulanan soykırımı nefret ve şiddetle kınarken bu saldırıda yaşamını yitiren şehitlerimizi saygıyla anıyoruz” dediler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.