Hafızlık Projesi sınıflarına ziyaret

Batman Merkez İmam Hatip Ortaokulunda İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl başlatılan ve Hafız İmam Hatip Okulu Proje sınıflarını ziyaret eden İl Müftüsü Turgut Erhan, öğrencilerle bir araya geldi.

Yaşam Yayın: 24 Mart 2019 - Pazar - Güncelleme: 24.03.2019 16:41:57
Editör -
Okuma Süresi: 57 sn.
Google News

 Hafız İmam Hatip Okullarının çok önemli bir boşluğu dolduracağını ifade eden Müftü Erhan, “Proje ile çocukların erken yaşlarda hafızlık çalışmalarına başlamaları ve yavaş yavaş, sindire sindire hafızlık yapmaları esas alınmaktadır. Zira gerek kıraat için dilin şekillenmesi gerekse Kur’an ezberleme çalışmalarının hızlı ve kalıcı olması için en uygun yaşlar ortaokul yaşlarıdır. Öğrenciler, okuldaki eğitim ve öğretim faaliyetlerini aksatmadan hafızlık eğitimi almaktadırlar. Bu yıl kız çocuklarımız için Merkez İmam Hatip Kız Okulumuzda bu proje uygulanmakta, gelecek yıl ise erkek çocuklarımız için 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Okulumuzda uygulanması düşünülmektedir” dedi. Merkez İmam Hatip Lisesi Müdürü Nezir Ceylan ve Hafızlık yaptıran öğretmenlerle de görüşen İl Müftüsü Erhan, hafızlığa hazırlananlara Kur’an-ı Kerim ve Diyanet Çocuk takvimi hediye etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.