Gürültü kirliliğine karşı belediyeden kampanya

Batman Belediyesi düğünlerde havai fişek ve silahlı kutlamaların yanı sıra korna çalma ve düğün konvoyu oluşturmanın zararlarını anımsatmak ve önlemek için kampanya başlattı.

Yaşam Yayın: 10 Temmuz 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 10.07.2019 12:41:19
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Belediyesi düğünlerde havai fişek ve silahlı kutlamaların yanı sıra korna çalma ve düğün konvoyu oluşturmanın zararlarını anımsatmak ve önlemek için kampanya başlattı. Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, toplumda çevre duyarlılığını artırma çalışmaları çerçevesinde hazırlanan afişte çevreye karşı sorumlulukları hatırlatıyor. Kampanyanın ilk ayağı olarak kentte bulunan 26 düğün salonuna uyarıcı panolar asan Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, sosyal medya ve açık hava reklamları ile de halkı bilinçlendirme çalışmasını sürdürecek. Rahatsızlık veren ve gürültü kirliliği oluşturan havai fişek, korna sesleri, düğünlerde rastgele sıkılan silahlarla masum insanların hayatını kaybetmesini önlemek üzere toplumsal duyarlılığın artırılmasının hedeflendiği kampanya ile ilgili bilgi veren Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz; “Halkımızın sağlığı, güvenliği ve rahatlığı için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Halkımızın da aynı duyarlılıkla çok acil ve zorunlu haller hariç trafikte korna çalmamasını, hiçbir suretle havai fişek ve silah patlatmamasını diliyoruz” dediler. Şehrimizde yasak olmasına rağmen gece yarılarına doğru sık sık havai fişekler patlatıldığına dikkat çeken Eş Başkanlar; “ Her türlü rahatsızlık ve huzursuzluk veren gürültüyü çıkaranlara karşı Belediye Çevre ve Zabıta ekipleri haber alır almaz müdahale etmekteler. Bu noktada halkımızdan beklentimiz ise her türlü kirliliğe karşı çaba göstererek ses ve görüntü kirliliğine yol açacak davranışlardan kaçınmalarıdır” diyerek çalışmaya destek verdiler. |

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.