‘Günübirlik iş bekleyenler için projeler geliştirilmeli’

​ HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, beraberindeki heyetle birlikte Batman’da günübirlik işlerde yevmiye usulüyle çalışarak ailelerinin geçimini temin etmeye çalışan işçileri ziyaret ederek sorun, sıkıntı ve taleplerini dinledi.

Yaşam Yayın: 08 Ağustos 2019 - Perşembe - Güncelleme: 08.08.2019 11:31:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

​ HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, beraberindeki heyetle birlikte Batman’da günübirlik işlerde yevmiye usulüyle çalışarak ailelerinin geçimini temin etmeye çalışan işçileri ziyaret ederek sorun, sıkıntı ve taleplerini dinledi. İşçilerin sorunlarını dinleyip yaşadıkları mağduriyeti aktaran Davut Şahin, yetkililere çağrıda bulunarak, istihdam projelerinde önceliğin bu insanlara verilmesi gerektiğini söyledi. Yevmiyeyle günübirlik iş bekleyen vatandaşların büyük bir mağduriyet yaşadığını, bunlara yönelik geçimlerini sağlayabilecek projeler geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Şahin, "Bu insanlar eğer burada aç kalırlarsa hiçbirimiz, hiçbir siyasetçi amacına varamaz" şeklinde konuştu.

"AİLEMİZİN GEÇİMİ İÇİN İŞ İSTİYORUZ"

Tek isteklerinin ailelerinin geçimini sağlayacak bir işe sahip olmak olduğunu ifade eden işçilerden Muhyettin Baytar, "Her gün Cumhuriyet Meydanı’nda toplanıyoruz. Bazen aylarca iş bulamıyoruz. Herhangi bir imkânımız da yok. Her şey çok pahalandı. Çocuklarımızın okul masraflarını dahi karşılayamıyoruz. Bizler de ailemizin geçimini sağlamak için çalışabileceğimiz bir iş istiyoruz. Sadece çocuklarımızın geçimini sağlamak istiyoruz" dedi.

“İŞ BULMA GARANTİLERİ YOK”

Her gün 150’yi aşkın kişinin günlük yevmiyeyle iş bulma umuduyla beklediğini aktaran Şahin, "Günlük çoluk çocuklarının rızkını temin etmek için günübirlik iş bulmaya çalışan kardeşlerimizle bir araya gelmek istedik. Kardeşlerimizin durumlarını, sıkıntı ve sorunlarını dinleyip yetkililere seslenme gereği duyduk. Bu amaçla kardeşlerimin arasındayım. Maalesef her gün 150’yi aşkın insan burada iş beklemektedir" diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.