Günde 150 ton anız toplanılıyor

Batman Şehirlerarası Otobüs Terminali karşısında hizmet veren Vahit Petrol, çiftçilere yönelik yaptığı başarılı ve çevreye olan duyarlılığı sayesinde kısa zamanda adından söz ettirdi.

Yayın: 07 Eylül 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 07.09.2020 12:15:55
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Şehirlerarası Otobüs Terminali karşısında hizmet veren Vahit Petrol, çiftçilere yönelik yaptığı başarılı ve çevreye olan duyarlılığı sayesinde kısa zamanda adından söz ettirdi. Vahit Petrol Sahibi Vahit Orpak, geçen yıl mısır, buğday, arpa ve mercimek hasadının ardından arta kalan kökleri özel olarak getirdiği anız toplama makinasıyla toplamaya başladı. Batman merkez ve bölgede hasattan sonra talebe göre tarlalara girip anız topladıklarını belirten Vahit Petrol Sahibi Vahit Orpak, herkesin bu konuda duyarlı olmasını istedi. İlk etapta günde ortalama 150 ton anız topladıklarını belirten Vahit Orpak, araç sayılarını yükseltip tonajı artırmayı planladıklarını söyledi. Orpak; “Batman ve çevresinde anız samanlarını toplamaya başladık. Bu projemizi geçen yıl hayata geçirdik. Değerli uzman isimlerden Şafi Çam ile birlikte projemizi yürütüyoruz. Bu yıl elimizden geldiği kadarıyla gece gündüz çalışıp anız yangınlarının önüne geçmeyi planlıyoruz. Elde edilen anız samanlarını ise farklı birimlerde değerlendiriyoruz. Tarlasındaki anızlardan kurtulmak isteyen çiftçilerimiz Vahit Petrol’e gelip bilgi alabilir ve anızlarını bizim aracılığımızla toplatabilirler. Bütün çiftçilerimize çağrımız, anız yakmamalarıdır. Çünkü anız çevre felaketi ve katliamdır” dedi.  Orpak, anız toplama işinin yaklaşık bir ay süreceğini de sözlerine ekledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.