Grip ve soğuk algınlığına dikkat

Batman Medicalpark Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gökmen Alpaslan Taşkın, mevsimsel değişiklik nedeniyle çocuklarda artış gösteren soğuk algınlığı ve nezleye karşı uyarılarda bulundu.

Sağlık Yayın: 06 Kasım 2017 - Pazartesi - Güncelleme: 06.11.2017 16:41:56
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Virüs kaynaklı olan gribin, burun tıkanıklığı, boğaz ağrısı, öksürük, burun akıntısı belirtileri ile ortaya çıktığını belirten Uzm. Dr. Taşkın, “Soğuk algınlığı ve grip için buharlı oda nemlendiricileriyle odayı nemli tutmak, eczanelerde satılan deniz suyu damlaları, bol sıvı, protein ve meyve tüketimi, önleyici tedbirlerdir. C vitamini içeren, portakal, mandalina, greyfurt gibi besinler, grip virüsüne karşı vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir. Grip virüsü, kamuya açık alanlarda kişiden kişiye kolayca geçebilir. Hastanın öksürmesi, hapşırması, el teması ile sağlıklı bireylere etki eder. Belirtilerden bir gün önce ve hastalıktan yedi gün sonra bulaşıcı hale gelir. Yaşlılar, bebekler ve bağışıklık sistemi zayıf olanlarda ciddi komplikasyonlar görülebilir. Gribin neden olduğu ağrılar, ağrı kesici tedavisi ile geçebilir fakat aspirin gibi ağrı kesicileri 16 yaşından küçük bireyler kullanmamalıdır. Evde dinlenmek, alkol ve sigaradan uzak durmak, bol sıvı tüketmek, mandalina, portakal, greyfurt gibi c vitamini içeren besinler tüketmek gerekiyor” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.