‘Göç sağlıksız tüketimi arttırıyor’

Son zamanlarsa toplum olarak fabrika çıkışı, sağlıksız gıdalara yönelişin arttığını belirten Batman Ziraat Odası Genel Sekreteri Ebubekir Doğan, sağlıklı beslenmek için doğal, mevsimsel ve yerel gıdalara yönelmek gerektiğini söyledi.

Gündem Yayın: 17 Ekim 2019 - Perşembe - Güncelleme: 17.10.2019 17:17:36
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 Köylerden kentlere yoğun göçün olması nedeniyle yerel ürün yetiştiren insan sayısının azaldığını, bundan ötürü çoğu insanın fabrika çıkışı ürünlere ağırlık verdiğini belirten Doğan, bu durumun sağlığı tehdit ettiğini söyledi. Sağlıklı bir yaşam için sağlıklı ve doğal gıdalara yönelmek gerektiğini vurgulayan Doğan, özellikle yerel ve mevsimsel gıdalara yönelmenin sağlıklı beslenmeyi olumlu etkileyeceğini ifade etti.

“YEREL VE MEVSİMSEL GIDALARA YÖNELMELİ”

Köylerden kentlere yoğun göçün sağlıksız beslenmeyi tetiklediğini vurgulayan Doğan, “Son dönemlerde kırsaldan kente çok büyük bir göç var, bu da beraberinde sağlıksız gıdayı, sağlıksız gıda tüketimini arttırmaktadır. Eskiden mevsimsel beslenme söz konusuydu. Mevsimsel beslenme nedir? Kendi mevsiminde yetişen ve doğal olan ürünlerin tüketilmesidir. Tabi bu insan sağlığı açısından çok olumludur. Son dönemlerde organik gıda yerine biraz daha fabrika çıkışı olan sağlıksız gıdalar tüketilmeye başlanmıştır. Bu da insan sağlığı üzerinde özellikle çok büyük sorun yaratmaktadır ve sağlıksız bir beslenme şekli meydana çıkmaktadır” ifadelerini kullandı.

“FABRİKA ÜRETİMİ GIDALAR TÜKETİLMEKTE”

Sağlıklı beslenmek için organik, mevsimsel, doğal, yerel gıdaya yönelmek gerektiğini belirten Doğan, “Umudumuz olan konu, hâlâ sağlıklı gıdaya erişimin devam etmesidir. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da herkesin gıdayı ulusal marketlerden tüketmeye başlaması, yerel gıdanın tüketilmesinin gittikçe azalması, kırsal kesimden kentlere göç olması nedeniyle organik gıdaların azalması, bununla uğraşan insan sayısının azalması ve daha çok fabrika üretimi gıdaların tüketimine yönelmesi durumu ortaya çıkmıştır. Bizim için önemli olan insanların daha sağlıklı gıdaya ulaşmak için yine yerel gıdalarla beslenmesi, lif özelliği olan, insan sindirim sistemine daha sağlıklı olan gıdaların tüketilmesi ve mevsimsel dediğimiz gıdalara yönelmesi gerekmektedir” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.